Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Dačić: Međustranački dijalog posle praznika, videćemo ko će učestvovati - | K-013 Portal

Dačić: Međustranački dijalog posle praznika, videćemo ko će učestvovati

ivica dacic, dijalog vlasti i opozicije

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je da će posle Božića biti nastavljeni razgovori o formatu i temama medjustranačkog dijaloga.

On je za TV Prva rekao da će se konsultovati sa evropskim zvaničnicima i da se već čuo sa predsedavajućim Odbora za spoljne poslove Evropskog parlamenta Dejvidom Mekalisterom, jer treba se dogovoriti ko će učestvovati u dijalogu, s obzirom na to da su mnoge stranke opozicije u medjuvremenu postale vanparlamentarne.

"Ne misli neko valjda da treba samo Djilas da učestvuje ili Boško Obradović, verovatno svako misli na sebe ali moramo da znamao teme kao i ko će biti pregovarač ispred EP, jer ova dvojica što su do sad bila nisu više poslanici", rekao je Dačić.

On je ocenio da je nepravedno što Srbija ove godine nije otvorila ni jedno poglavlje, ali da ozbiljno prihvata da razgovara i uradi svoj deo posla.

Kaže da je parlament ispravio većinu zamerki iz izveštaja EK, da je usvojen Kodeks ponašanja, ima javnih slušanja o zakonima, a nema hitnog postupka u donošenju zakona.

Kada je reč o izmeni Ustava, Dačić je potvrdio da će taj proces početi 2021. godine u delu koji se odnosi na izbor sudija i tužilaca, ali i dodao da to nije jednostavan posao.

Objasnio je da prvo odbor i Skupština treba da se izjasne da li se ulazi u proces promene Ustava, pa se tek onda piše konkretan tekst, koji ponovo prolazi kroz skupštinu, a onda se gradjani izjašnjavaju na referendumu.

Skupština je danas započela novu sednicu na kojoj će biti reči o finansiranju RTS-a, medjunarodnim sporazumima i izveštaju EK.

(Beta)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS

Najnovije: Na portalu

craft beer jun 2024 big pancevo 460x600

grupa pancevo

konoba32 baner mob

10906531 721735721273076 3753183143446782296 n

Mima artwork

Logo KAREJA2

pancevo city