Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Dačić: Nek Grigorije odluči da li je vladika ili predsednički kandidat - | K-013 Portal

Dačić: Nek Grigorije odluči da li je vladika ili predsednički kandidat

ivica dacic, vladika grigorije

Predsednik Socijalističke partije Srbije i Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da vladika diseldorfski i nemački Grigorije treba da se odluči da li će biti vladika ili predsednički kandidat, navodeći da se iza njegove mantije krije predsednik Stranke pravde i pomirenja Dragan Djilas i neki drugi opozicionari.

"Svaki gradjanin ima pravo da učestvuje u tome. Ovde se samo postavlja pitanje da li će biti vladika ili će biti kandidat za predsednika. Da li ima političke simpatije, pa mi to znamo, jer decenijama unazad on se deklarisao kao prijatelj sa ljudima iz Demokratske stranke", rekao je Dačić, navodeći da je vladika Grigorije izašao sa političkim projektom.

Na pitanje da li se Djilas krije ispod mantije Grigorija, Dačić je rekao kako misli da je to "glavna poruka", navodeći da se i predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti Vladimir Kostić pominje kao jedan od kandidata za predsednika Srbije.

Dačić je rekao da opozicija procenjuje da svaki kandidat nego oni iz opozicije ima veće šanse.

"Tako da ta ideja da se, na primer, vladika Grigorije kandiduje na izborima nije nova ideja. Možda se on po prvi put sada oglasio u tom pravcu malo konkretnije nego što je to do sada uvek odbijao", rekao je Dačić.

On je rekao i da bi "parafrazirao Tita i njegovu izjavu 'narod koji ima ovakvu omladinu nema razloga da brine za svoju budućnost'". "A ja kažem vlast koja ima ovakvu opoziciju kao što su Djilas, Jeremić, Boško Obradović, nema razloga da brine za svoju budućnost. Slabiju opoziciju od ove teško da ćete da dobijete, zato sam i rekao da su amateri", rekao je Dačić.

Vladika Grigorije izjavio je ranije, da ima plan da okupi što više mladih ljudi koji su spremni da se žrtvuju za Srbiju kako bi napravili sistem u kome ništa neće zavisiti od jednog čoveka, a odgovarajući na pitanje da li se može očekivati da se aktivno uključi u ovdašnju politiku rekao da već našao ove ljude, ali da neće izneti svoj plan jer bi to bilo neozbiljno.

(Beta)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.