Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Dačić: Otvoriti još jednom raspravu na temu promene Ustava - | K-013 Portal

Dačić: Otvoriti još jednom raspravu na temu promene Ustava

ivica dacic, promena ustava

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić rekao je danas da je potrebno još jednom otvoriti javnu raspravu na temu promene Ustava da bi se videlo da li je to ono što se zaista hoće.

Dačić je ekao da ta rasprava ne treba da traje previše dugo.

"Skupštinski odbor nije doneo odluku za promenu Ustava", rekao je Dačić dodajući da ukoliko bi bio raspisan referendum on bi morao da bude u ovom sazivu skupštine.

Ponovio je da je reč o promenama u izboru sudija i ocenio da su navodi o tome da će se menjati preambula o Kosovu "prazne priče".

Govoreći o medjustranačkom dijalogu za poboljšanje izbornih uslova uz posredništvo poslanika Evropskog parlamenta Dačić je kazao da smatra da stranci ne bi trebalo da utiču na važne odluke Srbije.

"Ispada kao da se bunimo protiv Evropske unije, ali to nije tačno", naveo je Dačić dodajući da se to odnosi na sve strance.

Dačić je rekao da je većina kritika na račun vlasti došla iz domaćih političkih krugova, odnosno dela opozicije.

Na opasku voditelja da ti političari "cinkare i da se žale starateljima iz Evropskog parlamenta, a onda ti staratelji izdaju naredjenja" Srbiji Dačić je odgovorio:

"Oni se obraćaju nekome za pomoć i kad se obraćate za pomoć onda slušate njihove savete...Mi smo spremni za razgovore i nije problem i da se o najtežim temama vodi dijalog", naveo je.

Dačić je kazao da sutra počinju onlajn razgovori političkih stranaka s evroparlamentarcima i da će prvi razgovor biti obavljen sa poslaničkom grupom Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića, nakon čega će se razgovarati sa poslaničkom grupom Socijalističke partije Srbije.

"Posle toga će da razgovaraju s vanparlamentarnim strankama, a 7. maja će meni da se jave da bi me izvestili...u suštini taj dijalog neće početi pre juna meseca", kazao je Dačić.

Govoreći o navodnim računima predsednika SSP Dragan Djilasa, Dačić je rekao da je nerealno imati toliko novca na računima i naveo da je potrebno snositi pravnu i političku odgovornost.

(Beta)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS