Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Dačić: Pet stranaka dostavilo predloge za praćenje medija - | K-013 Portal

Dačić: Pet stranaka dostavilo predloge za praćenje medija

ivica dacic, privremeno nadzorno telo za pracenje medija

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je pet stranaka dostavilo predloge za članove Privremenog nadzornog tela za praćenje medija, i to su SDS Borisa Tadića, Dosta je bilo Saše Radulovića, koalicija NADA, Stranka moderne Srbije.

Dačić je posle onlajn razgovora sa evroparlamentarcima rekao novinarima u Skupštini Srbije da je posle roka za dostavaljanje predloga koji je prošao juče stigao još jedan predlog, ali šesti kandidat će se, kaže, izabrati do kraja meseca.

Dačić je rekao da do kraja meseca ima vremena i da stranke koje nisu poslale predloge preispitaju svoje stavove.

Privremeno telo za praćenje medija ima 12 članova, od toga šest delegira REM, a šest opzicija, odnosno predsednik skupštine u dogovoru sa kofasilitatorima.

Predsednik Skupštine Srbije je najavio da će posle 20. novembra u Beograd doći bivši evroposlanici koji su učestvovali u međustranačkom dijalogu i razgovarati sa strankama, a cela delegacija evrosposlanika biće u Srbiji u januaru.

Kaže da će se razgovarati o impelentaciji zaključaka sa međustranačkog dijaloga.

Dačić je naveo da će se uskoro promeniti Zakon o narodnim poslanicima, a te promene se, kaže, odnose na sastav RIK-a i stalni sastav biračkih odbora.

"Pozivam stranke na veliku ozbiljnost da ne dođemo u situaciju da ostavimo mesta koja će neko da ima, a onda da danima cekamo na kadrovsko popunjavanje sastava. To nisu organi koji mogu da budu na čekanju", rekao je Dačić.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.