Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Damjanović: Smanjenje podsticaja za poljoprivrednike pokazuje nebrigu države - | K-013 Portal

Damjanović: Smanjenje podsticaja za poljoprivrednike pokazuje nebrigu države

miljan damnjanović, srs, srpska radikalna stranka

Funkcioner Srpske radikalne stranke (SRS) Miljan Damjanović izjavio je danas da su Ministarstvo poljoprivrede i Vlada Srbije pokazali "nebrigu" prema poljoprivrednim proizvodjačima izmenom uredbe o raspodeli podsticaja u poljoprivredi, kojom se 2021. godine opredeljuje manje novca nego prethodne godine.

Damjanović je u video izjavi koja je dostavljena agenciji Beta naveo da je predvidjeni podsticaj za poljoprivrednike prošle godine bio 5.200 dinara, dok će za ovu godinu biti 4.000 dinara.

"Sada se poljoprivredni proizvodjači susreću sa novim problemom, naši poljoprivrednici će doživeti krah. Ni manje ni više nego za čak 300 miliona (dinara) su smanjili novac za mere ruralnog razvoja", kazao je Damjanović.

Prema njegovim rečima resorno ministarstvo je reagovalo na inicijativu SRS da se hitno pomogne proizvodjačima mesa i krompira "i kratkotrajno su rešili problem", ali ne i dugoročno, a za sve je "kriv" Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju koji je potpisan sa EU.

"Dok se ne prekine strmoviti put ka EU, dok se ne stavi tačka na takve ugovore koje su potpisivali tokom tog puta, gradjani neće bolje živeti", rekao je Damjanović.

(Beta)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS