Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Đilas: Dijalog vlasti i opozicije očekujem u martu, mediji i izbori da budu glavni zahtevi - | K-013 Portal

Đilas: Dijalog vlasti i opozicije očekujem u martu, mediji i izbori da budu glavni zahtevi

dragan djilas, stranka slobode i pravde

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Djilas izjavio je danas kako očekuje da bi razgovori opozicije i vlasti uz posredovanja Evropskog parlamenta mogli da počnu u martu, navodeći da bi na njih trebalo da bude pozvana sva "relevantna opozicija".

"Ne očekujem da taj dijalog traje neograničeno. Opozicija mora da izadje sa jasnim zahtevima, pre svega kada je reč o medijima, pogotovo o Radio-televiziji Srbije, kao i kontroli izbora i izbornih uslova", rekao je Djilas na konferenciji za novinare ispred Palate pravde jer je, kako je naveo, prinudjen da svakodnevno podnosi tužbe zbog laži koje se objavljuju protiv njega u tabloidima i drugim provladinim medijima.

On je rekao da narod očekuje od opozicije da pokaže jedinstvo u borbi za izborne uslove i povodom pregovora sa vlastima.

Djilas je rekao da nema nikakav lični problem sa predsednikom Narodne stranke Vukom Jeremićem i da je logično da ne misle isto o svim pitanjima jer pripadaju različitim strankama.

Govoreći o napadima na njega u medijima bliskim vlasti, on je rekao da je bio prinudjen da podnese 114 tužbi u godinu i po dana zbog laži iznetih o njemu.

"Samo tokom novembra i oktobra podneli smo i 95 demantija ali ih je objavljeno svega 20-ak", rekao je on.

On je rekao da se ne žali i ne traži ničiju milost, već da želi da u tim tužbama i demantijima ostane zapisano šta se dešavalo.

Djilas je naveo da je česta meta jer vlasti žele da sakriju situaciju sa korona virusom i zaduživanja predvidjena novim budžetom, zbog čega će svako novo dete čim se rodi u Srbiji dugovati 8.000 evra.

"U Beogradu mi sve više ljudi prilazi da mi da podršku. Ne dobacuju mi više. Očito je da se situacija menja", rekao je Djilas.

(Beta)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS

Najnovije: Na portalu

craft beer jun 2024 big pancevo 460x600

grupa pancevo

konoba32 baner mob

10906531 721735721273076 3753183143446782296 n

Mima artwork

Logo KAREJA2

pancevo city