Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Đilas: U tužilaštvu se ništa nije desilo 112 dana povodom tužbe za aferu Mauricijus - | K-013 Portal

Đilas: U tužilaštvu se ništa nije desilo 112 dana povodom tužbe za aferu Mauricijus

dragan djilas, ssp, stranka slobode i pravde

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Djilas rekao je danas da je prošlo 112 dana od kada je podneo krivičnu prijavu zbog falsifikovanja dokumenata dve strane banke kojima je optužen za posedovanje deviznih računa na Mauricijusu i u Švajcarskoj i da se od tada "ništa nije desilo".

Djilas je rekao novinarima ispred Osnovnog javnog tužilaštva da je postupajući tužilac samo uputio dopis Upravi za sprečavanje pranja novca da pita da li su pokrenuli postupak, ali im niko nije odgovorio.

On je rekao da je i danas sa advokatom Vladimirom Todorićem preneo tužiocu da ima dva papira od dve banke – Dojče banke i Sosijate ženeral banke da su ono što je prikazivano u medijima bile laži.

Djilas je ponovio da je posle 24 sata o objavljivanju lažne vesti da ima račun na Mauricijusu, Dojče banka demantovala da uopšte ima i poslovnicu u toj državi, dok je iz Sosijate ženeral banke iz Ciriha posle mesec dana, na kako je rekao, njihovo insistiranje, stigla potvrda da logo nije njihov.

On je rekao i da nije zadovoljan postupanjem tužilaštva u tom predmetu, te ukazao da je zbog "harange od 14 dana", posledice pretrpeo i on lično i njegovi prijatelji, porodica i deca.

Predsednik SSP je pozvao pravosudne organe da postupaju po zakonu.

"I nepostupanje po službenoj dužnosti je krivičnno delo i želeo bih da ih pozovem da rade svoj posao u skladu sa zakonom jer će ukoliko rade suprotno sigurno doći kasnije pod udar zakona", rekao je Djilas.

On je rekao da očekuje da će posle današnjeg boravka u tužilaštvu ceo proces konačno da se pokrene i da će, kako je rekao, oni koji su mahali tim papirima reći odakle im, odnosno ko im ih je dao.

Djilas je odbacio navode predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić o tome da vrši pritisak na pravosudje.

"Ne vršim nikakav pritisak, bili smo danas kao gradjani u tužilaštvu, na šta imamo pravo", rekao je Djilas.

Djilas je povodom današnje izjave Brnabić napomenuo da ne komentariše izjave drugih političara, a kako je rekao "posebno onih u čije mentalno zdravlje i sposobnosti sumnja".

Djilas je napomenuo i da o tome što je pričala Brnabić nema nikakve informacije, jer kako je istakao, "nikakvih informacije ne može ni da bude".

On je podsetio da je ranije predsednik Vučić u tri direktna televizijska uključenja "sa svojih turističkih tura po arapskim zemljama" najavio sve što će se kasnije dešavati u vezi "afere Mauricijus".

On je rekao da je matrica u tom kao i u svim ostalim slučajevima ista i da prvo neko od "Vučićevih glasila" objavi neku laž, koju onda prenesu drugi, uključujući i televiziju Pink i da se posle jave razni analitičari.

Djilas je napomenuo i da su u studiju televizije Pinka o tome govorili i ministar finansija Siniša Mali i pomoćnik glavnog i odgovornog urednika lista "Novosti" Andrijana Nešić, te je dodao da je Nešićeva i mahala tim papirima za koje se posle ispostavilo da su lažni.

On je rekao i da bi Nešić trebalo saslušati da se vidi odakle joj ti "važni papiri".

Djilas je ranije podneo prijave protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ministra finansija Siniše Malog zbog "falsifikovanja dokumentacije" o navodnim računima koje poseduje u bankama na Mauricijusu i u Hongkongu.

(Beta)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS


Najnovije: Na portalu

grupa pancevo

konoba32 baner mob

10906531 721735721273076 3753183143446782296 n

Mima artwork

Logo KAREJA2

pancevo city