Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Dobrica Veselinović osudjen zbog protesta povodom smrti dvojice gradjevinaca - | K-013 Portal

Dobrica Veselinović osudjen zbog protesta povodom smrti dvojice gradjevinaca

Dobrica Veselinović osudjen zbog protesta povodom smrti dvojice gradjevinaca

Aktivista inicijative „Ne davimo Beograd“ Dobrica Veselinović osudjen je na novčanu kaznu zbog organizovanja protesta „Koliko vredi život u Srbiji“, povodom smrti dvojice radnika na gradilištu „Beograda na vodi“ 2018. godine ispred Vlade Srbije, saopšteno je danas.

Protest je organizovan dva dana nakon što su dvojica zaposlenih na izgradnji naselja „Beograd na vodi“ stradala padom sa 17. sprata.

„Ova kazna dolazi samo par dana nakon što je Veselinović pozvan na sudjenje povodom organizacije okupljanja u znak solidarnosti sa gradjanima Banjaluke i grupe ‘Pravda za Davida’ u decembru 2018. godine. Protiv aktivista inicijative ‘Ne davimo Beograd’ vodi se ili se vodilo preko 30 sličnih procesa sa namerom da se organizacija pravno i finansijski iznuri i sabotira naš rad“, navodi se u saopštenju inicijative.

Inicijativa je ukazala da je zakonom predvidjena mogućnost spontanog okupljanja kao „neposredna reakcija na odredjeni dogadjaj“, ali da su policija i tužilaštvo odlučili da tu mogućnost još jednom ne dozvole inicijativi ‘Ne davimo Beograd’ i kazne njene predstavnike zbog mišljenja koje im se ne svidja.

„Zanimljivo je da skupovi koje je početkom decembra organizovala Srpska napredna stranka u Nišu i Leskovcu, nisu prijavljeni, a da se policija pozvala upravo na član zakona o javnom okpljanju koji daje mogućnost spontanog okupljanja. Ovo je još jedan dokaz da isti zakoni ne važe za sve gradjane Srbije“, dodaje se.

(Beta, foto: Beta)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS


Najnovije: Na portalu

grupa pancevo

konoba32 baner mob

10906531 721735721273076 3753183143446782296 n

Mima artwork

Logo KAREJA2

pancevo city