Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website DS: Ministar Ružić da objasni kako je poznata teoretičarka zavere izabrana u zvanje vanrednog profesora - | K-013 Portal

DS: Ministar Ružić da objasni kako je poznata teoretičarka zavere izabrana u zvanje vanrednog profesora

mira aleckovic, branko ruzic, univerzitet u pristini

Demokratska stranka poziva ministra Ružića da objasni kako je Mila Alečković, koja u javnosti tvrdi da nošenje maske izaziva pneumoniju, da su PCR testovi lažni i opasni, a da je cilj vakcinacije redukcija populacije, izabrana u zvanje vanrednog profesora Filozofskog fakulteta Univerziteta u Prištini.

Prošle godine je pomenuti fakultet raspisao konkurs za izbor u zvanje redovnog profesora za užu naučnu oblast Psihologija, na koji se prijavila samo Mila Alečković.

"U izveštaju komisije se navodi da ona nema publikovan nijedan naučni rad na SCI listi i da je u prijavi navela 5 heterocitata svojih radova koji nisu heterocitati, jer je jedan naveden u televizijskoj emisiji, a četiri u master i diplomskim radovima njenih studenata. Takođe, konstantovano je da Mila Alečković nema ni dovoljno radova u vodećim časopisima nacionalnog značaja, a posebno je zanimljivo da sva tri priložena rada iz te kategorije su publikovana u Zborniku radova koji izdaje fakultet na kome i predaje. Na kraju izveštaja je komisija predložila da se kandidatkinja  Mila Alečković izabere u zvanje vanrednog profesora, iako Filozofski fakultet nije raspisao konkurs za to zvanje, nego za zvanje redovnog profesora. Izborno veće ovog fakulteta je njen izbor u zvanje vanrednog profesora potom i potvrdilo.

Resorni odbor za obrazovanje Demokratske stranke traži da ministar Ružić, ali i Filozofski fakultet u Prištini, objasne kako je moguće da je neko izabran u naučno zvanje za koje konkurs nije ni raspisan! Da li ova vlast na ovaj način nagrađuje pobornike raznih teorija zavere, koji svakodnevno kroz lažne informacije dovode u opasnost zdravlje svih građana Srbije? A ovih dana upravo Srbija je po broju dnevnoobolelih od kovida u evropskom i svetskom vrhu. Kako je uopšte moguće da jedna osoba poput Mile Alečković, bez ozbiljnih naučnih referenci, bude profesor na nekom univerzitetu? Nedavno je na jednoj televiziji gostovala u svojevrsnom duelu sa Goranom Vesićem na temu vakcinacije, pa se možda i tu krije razlog zašto država štiti Alečkovićku – pored nje čak i Vesić izgleda pristojno i racionalno", saopšteno je iz Demokratke stranke.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.