Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website DS Pančevo: BOJKOT – naša odluka je jasna i nedvosmislena - | K-013 Portal

DS Pančevo: BOJKOT – naša odluka je jasna i nedvosmislena

Demokratska stranka Pančevo će bojkotovati predstojeće izbore na svim nivoima jer smatra da ne postoje elementarni uslovi za održavanje slobodnih i poštenih izbora.

- Naša odluka je jasna i nedvosmislena. Ovakvom odlukom ispunjavamo i zahteve građana koji su učestvovali sa nama na protestima u Pančevu. Učešćem na predstojećim izborima pod ovakvim uslovima postali bi saučesnici u prevari i bezakonju koji sprovodi Srpska napredna stranka.

Kako u celoj Srbiji tako i u Pančevu, izbori nisu mesto na kojima građani mogu po sopstvenoj savesti da glasaju za one političke aktere za koje smatraju da mogu najbolje predstavljati njih, već formalizacija jednog procesa kroz različite mehanizme ucena i pritisaka na birače servirane iz kuhinje Srpske napredne stranke. Dakle, bojkot nije sam po sebi cilj, bojkot je sredstvo da dođemo do slobodnih i poštenih izbora na kojima će građani imati mogućnost da slobodno biraju i bez pritisaka i ucena glasaju.

Demokratska stranka Pančevo će od 12. marta 2020. godine i zvanično započeti aktivnu kampanju bojkota izbora na teritoriji grada Pančeva. Kampanja bojkota će biti svakodnevna do održavanja lažnih izbora u svakom naselju, u svakom naseljenom mestu kako bi direktno u razgovoru sa građanima objasnili zašto je bitno da se ovakvi izbori bojkotuju.

Koristimo ovu priliku da pozovemo sve građane koji su nezadovoljni, razočarani, ucenjeni na bilo koji način da nam se priključe u borbi jer samo zajedno možemo da promenimo autokratski režim Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke, navodi se u saopštenju.

(DS)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.