Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website DS: Podneta tužba protiv Dragana Vučićevića zbog izazivanja panike lažnim vestima - | K-013 Portal

DS: Podneta tužba protiv Dragana Vučićevića zbog izazivanja panike lažnim vestima

Grupa istaknutih pojedinaca akademske i kulturne scene podnela tužbu protiv glavnog i odgovornog urednika dnevenih novina „Informer“ Dragana Vučićevića zbog, kako se navodi, izazivanja panike prenošenjem lažnih vesti, navodi se u saopštenju DS.

Tužbu su podneli Vesna Rakić Vodinelić, Ljubomir Jacić, Dragoljub Bakić, Tanasije Marinković, Vesna Pešić, Dragor Hiber, Žarko Trebješanin, Igor Ginzberg, Biljana Stojković, Gordana Matković, Slobodan Prvanović, Dušan Petričić, Snježana Milivojević, Gojko Božović i Mikloš Biro.

Kako se navodi u saopštenju, u tužbi se ukazuje na neutemeljeno izveštavanje da „korona ubija kao kuga“, kako je objavio Informer, uz uznemirujući nadnaslov „Katastrofa biblijskih razmena“.

„Tvrdnjom da koronavirus ubija kao kuga prenose se netačne tvrdnje, jer osumnjičenom kao novinaru koji radi u interesu javnosti mora biti poznato da su stručnjaci iz Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti Covid 19, dana 1. aprila 2020. godine izneli tvrdnju da je trenutna stopa smartnosti smrtnost od virusa Covid 19 na taj dan iznosila između 2 i 3 odsto, u odnosu na broj registrovanih zaraženih lica u Srbiji, dok je kuga bakterijsko oboljenje čija smrtnost, prema procenama Svetske zdravstvne organizacije iznosi između 30 odsto i 60 odsto, u zavisnosti od tipa“, stoji u tužbi.

(Danas)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS