Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website DS: RTV pod „naprednjacima“ - Izgubili gledaoce i 6 miliona evra - | K-013 Portal

DS: RTV pod „naprednjacima“ - Izgubili gledaoce i 6 miliona evra

radio televizija vojvodine, demokratska stranka, nebojsa novakovic

Predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke (PO DS) za Vojvodinu Nebojša Novaković, izjavio je danas da je Radio televizija Vojvodine (RTV) u prethodne četiri godine poslovala sa gubitkom od čak šest miliona evra.

Reč je o gubitku koji je poslovodstvo te javne medijske ustanove priznalo u svojim zvaničnim finansijskim izveštajima i koji je, budući da su prihodi svake godine bili približno isti, napravljen isključivo zbog stalnog povećanja rashoda. Istovremeno, gledanost javnog medijskog servisa je stalno opadala i sada je na istorijskom minimumu, sa udelom u gledanosti od svega 0,3% u prošlom mesecu.

"Javnosti dostupni podaci o gledanosti RTV-a, ako ih prevedemo na ovaj naš 'običan' jezik, pokazuju da tu televiziju praktično niko više me gleda. Krivicu za to snose glavni urednik informativnog programa na srpskom jeziku i ostali koji kreiraju program, dok je za gubitke odgovorno poslovodstvo. Svi oni su zauzeli sadašnje pozicije posle promene Pokrajinske vlade 2016. godine, kada su Srpska napredna stranka i njene pristalice 'blickrig' metodom preuzele javni medijski servis Vojvodine. Radio televizija Vojvodine je, nažalost, samo još jedan primer šta se dešava za javnim resursima kada ih se dočepaju pripadnici i abonenti režima Aleksandra Vučića," naglasio je Novaković.

PO DS se zalaže za hitnu smenu poslovodstva i urednika Radio televizije Vojvodine, imenovanje stručnih i odgovornih ljudi na sva rukovodeća mesta u sistemu te javne medijske ustanove i racionalizaciju rashoda u cilju smanjenja gubitaka. Vojvođanske demokrate se takođe zalažu i za reafirmaciju zahteva i predloga pokreta "Podrži RTV" koji se pre pet godina suprotstavio otimanju pokrajinskog radija i televizije. RTV je imovina i pravo svih građana Vojvodine i sve demokratske partije, građanske i stručne organizacije u pokrajini ne mogu odustati od borbe za tu imovinu i pravo, ma koliko se sada činilo da je situacija u toj medijskoj kući nepopravljiva i beznadežna, navodi se u saopštenju.

(K-013)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.