Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website DS: U toku čistka sindikalaca u prosveti koji se protive režimu Aleksandra Vučića - | K-013 Portal

DS: U toku čistka sindikalaca u prosveti koji se protive režimu Aleksandra Vučića

demokratska stranka, ds

Demokratska stranka saopštila je danas da Srpska napredna stranka, u paničnom strahu od gubitka vlasti, pokušava da iz Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije isključi sve njene članove koji otvoreno ne podržavaju vlast Aleksandra Vučića.

Kako se navodi u saopštenju, na ovaj način žele da uguše sve potencijalne proteste učitelja i nastavnika, koji su na svaki način poniženi od strane aktuelne vlasti. Rukovodstvo ovog sindikata se stavilo apsolutno u funkciju vlasti i već nekoliko nastavnika koji javno kritikuju i deluju protiv ove štetočinske vlasti – isključeno je iz sindikata, a nastavlja i dalje sa pokretanjem postupaka protiv nepodobnih članova.

"Zbog takvog delovanja je pokrenuto već nekoliko sudskih postupaka, ali to ne sprečava vrh sindikata da svojim postupcima nastavlja sa razaranjem ovog sindikata. Sindikat povremeno upućuje blagu kritiku prema Ministarstvu, kako bi opravdao svoje postojanje, ali suštinski radi za vlast Aleksandra Vučića. Svi protesti koje organizuje ovaj sindikat su svesno u startu osuđeni na propast, jer se i pokreću sa ciljem da se mali broj nastavnika i učitelja pojavi na protestima, koji se potom brzo i ugase. Na taj način se fingira sindikalni rad, dok zaposleni u prosveti rade u sve nikada težim i lošijim uslovima.

Iako sam bio jedan od osnivača Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije u Nišu, onog trenutka kada se sindikat stavio u službu Srpske napredne stranke – isčlanio sam se iz njega. Veliki broj mojih kolega ipak je nastavio sindikalnu borbu i gotovo svakodnevno me obaveštavaju kakve pritiske trpe zbog svojih opozicionih stavova,“ izjavio je Aca Jovan Krstić, član Resornog odbora za obrazovanje Demokratske stranke i profesor matematike.

Demokratska stranka poziva sve zaposlene u obrazovanju da ne popuste pod pritiscima naprednjaka, kako bi sačuvali ono malo obrazovnog sistema koji još uvek funcioniše. Takođe, Demokratska stranka obećava svim glasačima, da će posle promena, preuzeti na sebe i obavezu i odgovornost da obrazovanje bude najznačajnija tema u Srbiji. Izlazak iz ove krize moguć je samo uz odličan obrazovan sistem i zadovoljne nastavnike i učitelje,“ zaključio je Krstić.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.