Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Đukić: Ni na slavi se gosti ne dočekuju u izlizanim farmerkama - | K-013 Portal

Đukić: Ni na slavi se gosti ne dočekuju u izlizanim farmerkama

zdravko krivokapic, branislav nedimovic, srecko djukic

Bivši ambasador i diplomata Srećko Djukić izjavio je danas da je nepojmljivo u svetskoj diplomatiji da ministar poljoprivrede dočekuje premijera jedne suverene zemlje u izlizanim farmerkama i bez kravate.

Potpredsednik vlade i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović danas je u ime Vlade Srbije dočekao crnogorskog premijera Zdravka Krivokapića, koji je po prvi put došao u zvaničnu posetu Srbiji.

U čast dolaska premijera Krivikapića, na beogradskom aerodromu je bio postavljen špalir garde Vojske Srbije, a ministar Nedimović se kao domaćin pojavio neuobičajeno obučen, bez kravate i odela u izlizanim farmerkama, što je mimo svih protokola.

„Onako kako je ministar Nedimović dočekao premijera Krivokapića, ne dočekuju se ni gosti na slavi. Nedimović se na zvaničnom dočeku premijera pojavio obučen kao odrpanko. Ministar može da dočeka premijera druge zemlje, ali mora da bude uljudjen“, rekao je Djukić agenciji Beta.

Po njegovim rečima, Krivokapić je gost srpske premijerke Ane Brnabić i ona je morala da ga zvanično dočeka.

„Ovo što se danas desilo na dočeku Zdravka Krivokapića je čin ne uvažavanja prema zvaničnom gostu i crnogorskoj državi. Odmah se pokazalo da ta poseta za Srbiju ima drugorazredni značaj i da će ta poseta biti bezrezultativna“, ocenio je Djukić.

Dodao je da s obzirom na kompleksnost odnosa izmedju Srbije i Crne Gore, crnogorskog premijera je morala da dočeka Ana Brnabić i ona danas od toga nije mogla da ima preča posla.

„Ali očito je da Beogradu nije stalo do popravljanja odnosa s Podgoricom“, zaključio je Srećko Djukić.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.