Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Dveri podržale sutrašnji protest poljoprivrednika u Mrčajevcima - | K-013 Portal

Dveri podržale sutrašnji protest poljoprivrednika u Mrčajevcima

dveri, bosko obradovic, protest u mrcajevcima

Pokret Dveri pozvao je pristalice i sve gradjane da podrže protest koji su za sutra u 14 časova u Mrčajevcima najavili poljoprivrednici nezadovoljni eksproprijacijom zemljišta duž trase novog autoputa Preljina-Pojate i oko aerodroma u Ladjevcima.

Dveri su u saopštenju zatražile da hitno budu isplaćene nadoknade svim gradjanima kojima je do sada oduzeta zemlja duž Moravskog koridora kao i onima koji nisu prihvatili predloženi iznos a žele pravdu da potraže na sudu.

„Neka im država odmah isplati onu cenu koju je sama ponudila, a ako sud odredi da je ta cena nepravična onda će država morati da izvrši dodatne isplate na osnovu sudske presude“, naveli su iz Dveri.

Dodali su da su lokalna samouprava i država dužni da isplate svu štetu koju su na poljoprivrednim imanjima izazvale mašine izvodjača radova na autoputu.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.