Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Dveri: Režim preuzima i Tanjug - | K-013 Portal

Dveri: Režim preuzima i Tanjug

dveri, bosko obradovic, tanjug

Članica Predsedništva Dveri Gordana Marinković Savović ocenila je da režim Aleksandra Vučića kontroliše sve televizije sa nacionalnom frekvencijom, sve tabloide koji brutalno napadaju sve koji ne razmišljaju kao ovaj režim, kontroliše REM, a sada će kontrolisati i novinsku agenciju TANJUG.

„Da nema kraja želji ove vlasti da kontroliše sve medije u Srbiji, govori i to što je Vlada Srbije odobrila na korišćenje logo, slogan i deo arhive TANJUG-a, kao i preuzimanje oko sto zaposlenih, firmi ‘Tačno’. Nju su pre mesec dana osnovali RTV Pančevo vlasnika Radoice Milosavljevića i ‘Minakord media’ vlasnika Željka Joksimovića i Manje Grčić“, navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da je Radoica Milosavljević poznat u Srbiji kao kupac mnogih lokalnih medija (RTV Kruševac, RTV Pančevo, SOS Kanal Plus iz Beograda, RTV Kanal M iz Paraćina, TV Pirot, TV Požega, TV Telemark Čačak, RTV Bačka Palanka, RTV Brus, RTV Caribrod i Centar za informisanje Novi Kneževac), koji su odmah po kupovini postali „udarna medijska pesnica“ Srpske napredne stranke i tako zatvorili medijski prostor od lokalnih do republičkih medija.

„Iako danas imamo čitav set zakona kojima se garantuju medijska prava i slobode izražavanja, brojna istraživanja pokazuju da stanje u medijima nikada nije bilo gore“, ocenila je Gordana Marinković Savović.

(Beta)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.