Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Fejsbuk stranica COVID 19 Serbia naprednjačka platforma za napad na neistomišljenike - | K-013 Portal

Fejsbuk stranica COVID 19 Serbia naprednjačka platforma za napad na neistomišljenike

Inicijativa Ne davimo Beograd upozorila je danas da se sa Fejsbuk stranice pod nazivom „COVID 19 Serbia“ širi „mržnja prema političkim neistomišljenicima i nezavisnim medijima“, kao i da je poslednja „meta“ tih napada aktivista inicijative Radomir Lazović.

Iz inicijative su naveli da na toj stranici od njenog nastanka „nema niti jedne vesti“ o pandemiji korona virusa već da služi kao „naprednjačka platforma za širenje bogato sponzorisanih objava sa napadima, podmetačinama i huškanjem na nasilje prema nepodobnim javnim ličnostima i medijima“.

„Nakon što je kompanija Tviter nedavno ugasila više od 8.000 naloga koji su ‘radili na promovisanju srpske vladajuće stranke i njenog lidera’, očito da je fokus vlasti ponovo prebačen na Fejsbuk“, ocenili su iz inicijative.

Naveli su da su „mete“ napada sa te Fejsbuk stranice bili i televizija N1 i novinarka portala Nova.rs Ana Lalić koja je privođena zbog navoda da zaposleni u Kliničkom centru Vojvodine u Novom Sadu nemaju dovoljno zaštitne opreme za rad sa osobama obolelim od korona virusa.

„Ovakvo ponašanje tokom trajanja pandemije i opšte opasnosti od zaraze, kao i korišćenje imena ‘COVID 19 Serbia’ uverava nas da naša država velikim koracima ide ka diktaturi u kojoj je drugačije mišljenje i političko delovanje zabranjeno“, dodali su iz Inicijative Ne davimo Beograd.

(Beta)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.