Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Forum žena DS: Da li je režim štitio nasilnika godinu dana? - | K-013 Portal

Forum žena DS: Da li je režim štitio nasilnika godinu dana?

forum zena demokratske stranke

Forum žena Demokratske stranke zahteva hitnu reakciju države i pružanje podrške glumici Danijeli Štajnfeld, kao i svim drugim žrtvama nasilja, koja je iz nepoznatih razloga izostala u proteklih skoro godinu dana.

"Kako bi žrtve nasilja imale dovoljno hrabrosti da prijave svoje nasilnike, a posebno u slučajevima kada su u pitanju muškarci koji su na određenim položajima moći, izuzetno je važno da reakcije Ministarstva unutrašnjih poslova i tužlištva budu pravovremene i efikasne. U interesu žrtava i pravde jeste da se u što kraćem roku rasvetle sve okolnosti slučaja koji je pokrenula ispovest Danijele Štajnfeld, a koja je danas smogla hrabrost da podeli sa javnošću i ime svog nasilnika, i time sebe izložila dodatnom pritisku medija kako bi se izborila za pravdu i ujedno zaštitila i druge mlade žene. Upravo zato Forum žena Demokratske stranke apeluje na sve učesnike procesa i medije da u prvi plan stave psihički i fizički integritet žrtava i svedoka i da ne dozvole da se žrtve nasilja provlače kroz medijski mulj samo radi povećanja tiraža, odnosno, gledanosti.

Bez obzira na pretpostavku nevinosti, ograđujemo se od kompromitujućeg ponašanja bivšeg člana i funkcionera Demokratske stranke, koga smo, zajedno sa grupom kompromitovanih funkcionera, isključili iz stranke u avgustu prošle godine.

Nameće se i logično pitanje kako je moguće da se u Srbiji u kojoj vlada medijski senzacionalizam, u kojoj se medijski poznate ličnosti i zbog najmanje sumnje da su počinile bilo kakav prekršaj za 5 minuta nađu na naslovnim stranama svih tabloida, o slučaju silovanja glumice ćuti bezmalo godinu dana. Kome je bilo u interesu da se o ovom slučaju ne piše mesecima? Jedini logičan zaključak jeste da je to odgovaralo režimu Aleksandra Vučića", navodi se u saopštenju prosleđenom portalu K-013.

(K-013)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.