Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Frakcija DS organizuje izbore, Lečić glasao - | K-013 Portal

Frakcija DS organizuje izbore, Lečić glasao

DS, Demokratska stranka, izbori, Branislav Lečić

Branislav Lečić, kandidat za predsednika Demokratske stranke (DS) na izborima koje organizuje frakcija a ne prihvata aktuelno rukovodstvo, glasao je danas na stranačkim izborima na biračkom mestu na opštini Savski Venac.

Predsednik DS Zoran Lutovac napisao je na Tviteru da predsednik Srbije Aleksandar Vučić "pokušava da organizuje lažne izbore u DS".

Njegova zamenica Dragana Rakić poručila je juče da nema nikakvih izbora u DS i da će protiv svih koji učestvuju u obmanjivanju DS i građana biti pokrenut disciplinski postupak.

Nedavno je u sedištu DS organizovan sastanak između aktuelnog rukovodstva i frakcije, koja organizuje izbore kako bi se pronašlo rešenje problema u vezi sa stranačkim izborima, ali dogovor nije postignut.

Prezentacija preliminarnih rezultata izbora za predsednika i potpredsednike DS najavljena je za večeras u 21 sat, a u toku dana planirana je i konferencija za medije Zorana Lutovca.

Iz DS su Tanjugu ranije rekli da su oni spremni za scenario u slučaju da grupa koja organizuje izbore pokuša da upiše novoovlašćeno lice u Registar političkih stranaka tako što će potražiti svoja prava na sudu, ali i u međunarodnim institucijama.

Lečić: Tačka na podele u DS

Kandidat za predsednika Demokratske stranke Branislav Lečić ocenio je danas da će neposredni izbori u toj stranci biti "tačka na sukobe" dve struje, uz napomenu da - ako on pobedi na tim izborima - pruža ruku svim demokratama kako bi se pobedio apsolutizam u Srbiji.

Lečić je novinarima, pošto je glasao na stranačkim izborima, rekao je da su izbori demokratski proces u kojem učestvuje 4.500 članova, koji su platili članarinu.

Ako bude većinski izglasana ekipa koju predvodim, to znači da je izabrana politika tri tačke za Srbiju - Evropska unija, građansko društvo i vladavina prava i jednake šanse za sve, koju ću dosledno sprovoditi, naglasio je Lečić.

Izlaznost na izborima završava svaku dilemu vezanu za DS i to je demokratski proces. Ako u to ne verujemo, onda nismo demokrate, predočio je on.

Lečić je ocenio da se apsolutizam proganja demokratijom, a izbori su legalan proces, proveriv pred svakim sudom, institucijom, domaćom ili stranom.

Ovde ne odlučujemo ni (Zoran) Lutovac ni ja, već članovi DS, rekao je on, ponavljajući poziv svim demokratama da budu zajedno i formiraju jaku DS kako bi pobedili apsolutizam u Srbiji.

Nažalost, moja odavno pružena ruka ka Lutovcu, a ne samo moja, već i Vidina (Ognjenović), (Dragoslava) Šumarca i drugih je upućena DS, ali tog odgovora nema. Ima samo izbacivanja, krivičnih prijava, rigidnosti koja nije demokratska, rekao je Lečić.

On je najavio, ukoliko bude izabran za lidera DS, da će se stranka uključiti u sve razgovore sa evroparlamentarcima, jer je svaki kontakt sa Evropom potreban i neophodan, ali i sa opozicionih strankama koje su joj ideološki bliske, socijaldemokratske orijentacije.

On je ponovio da glasači stranke donose odluku, potom će se organizovati izborna skupština koja će verifikovati izbore i formirati stranačka tela, a potom će se i upisati u registar stranaka, odnosno potvrditi izmene u DS.

(Tanjug, Fonet)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Najnovije: Na portalu

BIG PA Zaplesimo Zajedno 460x600

viber slika 2024 04 10 17 36 01 321

 grupa pancevo

konoba32 baner mob

10906531 721735721273076 3753183143446782296 n

Mima artwork

Logo KAREJA2

pancevo city