Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Gajić: Nema borbe protiv mafije, to su 'obračuni s konkurencijom' - | K-013 Portal

Gajić: Nema borbe protiv mafije, to su 'obračuni s konkurencijom'

advokat vladimir gajic

Predsednik Pravnog saveta Narodne stranke, advokat Vladimir Gajić, izjavio je danas da u Srbiji nema institucionalne borbe protiv mafije i organizovanog kriminala, nego postoje "obračuni s konkurencijom".

"Pretpostavljam da je grupa Veljka Belivuka prešla granice do koje je vlast mogla da trpi. Prilično su komplikovane sve te njihove veze", rekao je Gajić za portal Nova.rs.

Gajić je dodao da se čini da je došlo do ozbiljnih potresa unutar vladajuće stranke jer "kada nekoga ko je iz vrha režimske strukture, napadaju 'Kurir' i 'Alo', to je najbolji znak da se taj čovek sada tretira kao otpadnik".

"Srbija je de fakto jednopartijska država, a u jednopartijskim državama jedini potresi koji mogu da zaljuljaju vlast jesu medjusobni sukobi", rekao je Gajić.

Govoreći o drugoj temi, položaju svog branjenika, uzbunjivača iz "Krušika" Aleksandra Obradovića, i zašto još nije podignuta optužnica protiv njega, Gajić je odgovorio da je taj postupak "u stanju hibernacije".

"Meni se čini da je vlast zažalila zbog tog postupka. Imam informacije da kriminalistička policija proverava poslovanje 'Krušika'. Moguće je i da režimu sada to odgovara zbog obračuna unutar SNS. Što se mene tiče, mi spokojno čekamo eventualno sudjenje. Biće interesantno da šira javnost bude upoznata sa državnim kriminalom u vezi sa 'Krušikom' i uopšte o trgovini oružjem", rekao je Gajić.

Gajić je dodao da su "Krušik", "Jovanjica", afera "Prisluškivanje" i slučaj "Navijači" jedan predmet u krivičnopravnom smislu.

"Izvor svakog kriminala je državna vlast. U to nemam nikakve sumnje", ocenio je Gajić.

Na pitanje ko su organizatori "Jovanjice" i da li tužilaštvo "ima kapaciteta" da podigne optužnicu "Jovanjica 3", Gajić je odgovorio da je vlasnik "Jovanjice" i prvooptuženi za proizvodnju marihuane Predrag Koluvija "samo običan član grupe, a glavni šefovi su izvan postupka".

(Beta)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.