Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website General Delić: Vladu predvode ministri s kupljenim diplomama - | K-013 Portal

General Delić: Vladu predvode ministri s kupljenim diplomama

general bozidar delic

General Božidar Delić, jedan od osnivača Pokreta ljubav, vera i nada, rekao je za Betu da nova Vlada Srbije ne uliva nikakav optimizam jer se u njoj nalaze ministri s kupljenim diplomama koji nisu sposobni i kompetentni da vode zemlju.

Delić je bivši funkcioner Srpske radikalne stranke (SRS), bio je i član Srpske napredne stranke (SNS), a pre dva meseca je sa Nemanjom Šarovićem osnovao Pokret ljubav, vera i nada.

"Nova-stara vlada ne uliva nikakav optimizam u smislu da će se nešto promeniti i biti bolje za Srbiju i njene gradjane. Nisam brojao koliko ih je s kupljenim diplomama, ali kao i kod prošle vlade dominira nesposobnost i nekompetentnost ministara. Iz povećanog broja ministara vidi se da je trebalo zadovoljiti odredjene koalicione i stranačke apetite, a da se o kvalitetu nije vodilo računa", ocenio je Delić.

Na pitanje kako objašnjava to što su u Vladi ostali ministri za koje se vezuje najviše afera, Delić je kazao da su afere neke od ministara upravo i kandidovale da ponovo zauzmu mesto u vladi.

"Te afere najčešće nisu nastale zbog njihovog ličnog htenja već po zahtevu Aleksandra Vučića. Glavni kriterijum koji Vučić poštuje je poslušnost, a oni su to iskazali u prethodnom mandatu. Ministri su samo statisti u svojim ulogama", rekao je general.

Prema njegovim rečima Vučić i "njegovi mentori" donose sve važnije odluke, "zato u vladi nema mesta za nekog mladog, obrazovanog, dokazanog intelektualca koji bi hteo da nešto dobro uradi za svoj narod i državu".

Delić kaže da je najava da će se ova vlada obračunati sa kriminalom i korupcijom izazvala "salve smeha" kod gradjana.

"Taj obračun bi inače bio lak jer Vučić treba samo da krene iz svog dvorišta. Tu nema nepoznatih stvari, svi su na okupu i svi su uz vodju. Videćemo koga Vučić namerava da žrtvuje", kazao je Delić.

Na pitanje kako komentariše promene na čelu Ministarstva odbrane, Delić kaže da je postavljenje Nebojše Stefanovića "svakako greška".

"Ako nije bilo drugih rešenja, a bilo ih je, trebalo je da svako ostane tamo gde je bio. Ili je ovo možda ta borba protiv kriminala i korupcije", rekao je general.

On je ocenio da pojedine promene na ministarskim pozicijama ukazuju da se Rusija "istiskuje" sa ovih prostora.

"To se već i otvoreno govori u poslednje vreme kada se spominje glavni cilj-ulazak u EU i kada se sve više postupa prema Rusiji po zahtevima EU. To što Rusiji nismo uveli sankcije je formalna stvar jer suštinski one postoje", naveo je on.

Govoreći o novoformiranom Pokretu ljubav, vera i nada, Delić je kazao da je cilj Pokreta da dobije poverenje gradjana i krene u reformisanje svih oblasti društvenog života.

"Cilj je da gradjani Srbije žive u normalnoj i uredjenoj državi koja će brinuti o njihovim interesima. Nama je važno da uz sebe imamo poštene ljude, gradjane, seljake i omladinu i da zajedno srušimo ovu tiraniju", istakao je general.

Dodao je da mediji moraju da obezbede jednak pristup svim akterima na političkoj sceni.

"Sada vlast kontroliše sve medije s nacionalnom frekvencijom i većinu privatnih medija", kazao je on.

Ne postoji mogućnost da Pokret ljubav, vera i nada, kazao je Delić, saradjuje sa SRS.

"Mogućnost saradnje sa SRS ne postoji zbog njihove otvorene podrške Vučićevom režimu, privatizacije stranke i raznih finansijskih afera", kazao je on.

Dodao je da je Pokretu glavni politički protivnik SNS.

"Mi smo ranije imali, kako je to narod govorio 'žuto zlo', koje je uništavalo Srbiju, a sad to isto radi SNS ali na još strašniji način tako da njihovo vladanje, odnosno tiranija Vučića gura Srbiju u potpunu propast. SNS za ovih osam godina vlasti nije učinila ništa što se može pohvaliti. Grade auto-puteve, ali čija je cena po kilometru 5-7 puta veća nego u drugim zemljama. To je kriminal i to treba osuditi”, istakao je Delić.

(Beta)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Najnovije: Na portalu

BIG PA Zaplesimo Zajedno 460x600

viber slika 2024 04 10 17 36 01 321

 grupa pancevo

konoba32 baner mob

10906531 721735721273076 3753183143446782296 n

Mima artwork

Logo KAREJA2

pancevo city