Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Igor Vuković: Hitno regulisati status privatnih firmi u vanrednom stanju - | K-013 Portal

Igor Vuković: Hitno regulisati status privatnih firmi u vanrednom stanju

Igor Vuković, predsednik resornog odbora za finansije Narodne stranke Pančevo, izjavio je danas da Vlada Republike Srbije mora pod hitno da reguliše pitanje i status privatnih firmi, kao i zaposlenih radnika u njima.

- Prvi dani vanrednog stanja doneli su masovne odjave radnika, kao i privremenog zatvaranja firmi. Naročito malih preduzetnika. Nijednom merom zvaničnici nisu pokazali brigu za ovaj sektor koji praktično nosi našu privredu. Nije trenutak da se međusobno delimo po značaju. Svakako da je zaštita najstarijih izuzetno važna, ali njih najviše štiti privreda, iako se predstavlja dugačije.

Pozivamo Vladu Republike Srbije i predsednika, da koliko već danas, donesu neophedne mere. Potrebno je tačno i precizno reći koji sektori mogu da rade, i ako neki rade ograničeno (kao što je rečeno za ugostiteljske objekte i to precizno reći). Poput drugih država, neophodno je osloboditi firme poreza i doprinosa za vreme trajanja vanrednog stanja. Uz to, svaki otpušten radnik mora da ima status tehnološkog viška, kako bi dobio adekvatnu naknadu sa NSZ-a.

Svi građani su izuzeteno važni jer privatni sektor nosi ekonomiju. Ne smemo dozvoliti nastavak haosa među preduzetnicima i zaposlenima.“, rekao je Vuković.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.