Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Isključivo SNS odgovoran za zaustavljanje evrointegracija - | K-013 Portal

Isključivo SNS odgovoran za zaustavljanje evrointegracija

ssp, stranka slobode i pravde

Stranka slobode i pravde (SSP) ocenila je danas da za zaustavljanje evrointegracija Srbije nije odgovorna Evropska unija, već isključivo Srpska napredna stranka (SNS) koja, kako tvrdi SSP, sada prebacuje odgovornost na predstavnike EU.

"Odgovornost za zaustavljanje evropskog puta Srbije ima Srpska napredna stranka (SNS) koja je Srbiju dovela je do statusa 'hibridnog režima' bez opozicije u parlamentu, uzurpiranih institucija, gde su ocene evropskih zvaničnika da u državi ne postoji vladavina prava, sloboda medija i sloboda izbora", navela je SSP u saopštenju.

SSP je naglasila da navodi vlasti o tome da poslanica Evropskog parlamenta Viola fon Kramon zastupa "fašističku ideologiju" predstavlja "najstrašniji napad" na evropskog predstavnika i da to podseća na napade iz vremena "Miloševića i Šešelja".

Fon Kramon je u petak izjavila da EU u 2020. godini neće otvoriti nova poglavlja u pregovorima o članstvu sa Srbijom zbog pogoršanja stanja demokratije u Srbiji i da je to "dobra vest".

(Beta)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.