Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Jedan od pet miliona: Podrška protestima u Crnoj Gori - | K-013 Portal

Jedan od pet miliona: Podrška protestima u Crnoj Gori

Jedan od pet miliona: Podrška protestima u Crnoj Gori

Pokret Jedan od pet miliona saopštio je da pruža podršku gradjanima u Crnoj Gori koji su na ulicama kako bi sačuvali svoju tradiciju i viševekovne svetinje, i da podržava borbu protiv svakog sistema i pojedinca čiji je jasan cilj napad na integritet naroda.

„Osudjujemo zloupotrebu gradjanskih protesta protiv novog zakona o veroispovesti u Crnoj Gori od strane predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji je, najavivši svoj dolazak u Crnu Goru, pokušao da zloupotrebi situaciju i gradjane koji se bore za svoja prava zarad jeftinih političkih poena i sebičnih ambicija“, navedeno je u saopštenju.

Pokret je naveo da su protesti u Crnoj Gori meta identičnih režimskih metoda pokušaja gušenja, kao i protesti Jedan od pet miliona u Srbiji – „teške cenzure od strane kontrolisanih medija, prljave propagande, zataškavanja i umanjivanja stvarnog broja ljudi na ulicama, ali i zastrašivanja gradjana koji protestuju“.

„Identična matrica režimske propagandne mašinerije primenjena na demonstrantima u Crnoj Gori, kao i nad demonstrantima u Srbiji, potvrdjuje da su takve kampanje orkestrirane iz istog centra i vodjene istom palicom.

Pokret je naveo da će uvek, bez kompromisa, osuditi svako nasilje nad neistomišljenicima, pa tako osudjuje i primenu sile nad gradjanima koji drugačije misle i protestuju širom Crne Gore.

„Uvek ćemo podržati ujedinjenje gradjana i različitih političkih opcija koje za cilj imaju odbranu ljudskih i demokratskih vrednosti. Mi smo uvek uz naš narod i uvek ćemo biti, i kada slavimo pobedu, ali i kada treba da izdejstvujemo novu, i uvek smo otvoreni za saradnju“, navedeno je u saopšenju.

Takodje se navodi da su gradjani Srbije „već više puta izlazili na ulice u znak podrške svojim saborcima u Crnoj Gori i time pokazali da su narodi Balkana solidarni i da u zajedništvu mogu da dovedu do velikih promena“.

„Pokret Jedan od pet miliona bio je na svakom protestu podrške u Beogradu i na taj način smo pokazali svoju solidarnost sa ljudima na ulicama Crne Gore“, kaže se u saopštenju.

(Beta, foto: Beta)

Tags: ,


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS


Najnovije: Na portalu

grupa pancevo

konoba32 baner mob

10906531 721735721273076 3753183143446782296 n

Mima artwork

Logo KAREJA2

pancevo city