Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Jelica Minić: Vlast u Srbiji nema kredibilitet ni na domaćoj ni na inostranoj sceni - | K-013 Portal

Jelica Minić: Vlast u Srbiji nema kredibilitet ni na domaćoj ni na inostranoj sceni

jelica minic, evropski pokret u srbiji

Predsednica Evropskog pokreta u Srbiji Jelica Minić ocenila je danas za Betu da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio vanredne parlamentarne izbore za 2022. godinu zato što ova vlast nema kredibilitet ni na domaćoj ni na inostranoj sceni.

Minić je u pisanoj izjavi navela da su prethodni izbori održani u „krajnje neregularnim“ uslovima na kojima je učestvovalo manje od polovine gradjana s biračkim pravom, tako da je ova vlast bez obzira što je dobila 70 odsto glasova – nereprezentativna.

„U Srbiji raste gradjanska neposlušnost kao odgovor na ovu neprirodnu konstelaciju, a iz inostranstva stižu sve oštrije kritike, čak i pojedinih članova grupacije narodnih stranaka (EPP) u Evropskom parlamentu, koje su prethodnih godina bile nepokolebljive u podršci SNS-u“, ocenila je Minić.

Dodala je da će ova vlast snositi „punu i isključivu“ odgovornost za sve što se u zemlji bude dešavalo i za sve dobrovoljne ili iznudjene odluke u spoljnoj politici.

„U periodu do proleća 2022. biće donete neke od najtežih političkih i državnih odluka. Ova vlast će biti kriva za sve, što je predsednik Vučić već gorko konstatovao kada je pre dve nedelje publikovan Izveštaj Evropske komisije o napretku (stagnaciji i nazadovanju) Srbije u procesu evropske integracije“, navela je predsednica Evropskog pokreta.

Ona je ocenila da je istovremeno i opoziciji „bačena rukavica“.

„Opoziciji je poručeno: izvolite, imate godinu i po dana da se organizujete i da gradjanima nešto ponudite, da se izborite za bolje izborne uslove i da ne trošite svu energiju ocrnjujući vlast, i u medjusobnim trzavicama i optužbama“, istakla je Minić.

Prema njenim rečima, opoziciji će biti teško da se organizuje kada „ljudi s bakljama na našim krovovima, maskirani huligani i najekstremnija desnica prete našim životima, imovini, ugledu, delima materijalne i duhovne kulture koja smo stvorili“.

(Beta)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.