Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Jeremić: Ako se ne dogovorimo, najbolje da Đilas, Lutovac i ja skočimo s mosta - | K-013 Portal

Jeremić: Ako se ne dogovorimo, najbolje da Đilas, Lutovac i ja skočimo s mosta

dragan djilas, vuk jeremic, zoran lutovac

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da dogovor opozicije o zajedničkom nastupu treba sklopiti što pre, a da bi u suprotnom bilo najbolje da se on i lideri Demokratske stranke i Stranke slobode i pravde, Zoran Lutovac i Dragan Đilas, više ne bave politikom.

“Ako se ne dogovorimo, sledeća najkorisnija stvar je da Lutovac, Đilas i ja skočimo s mosta”, rekao je Jeremić u Danu uživo na N1, na pitanje šta znači to što su se tri stranke načelno dogovorile.

Jeremić nije hteo da spekuliše kada se može očekivati da se postigne i konačni sporazum, navodeći da bi bilo najbolje da se to desi što pre.

On je naveo da ništa osim zajedničkog nastupa opozicije “ne može napraviti razliku”, a borba opozicije u kolonama ne može uzdrmati režim, ni u Beogradu, ni na nivou cele Srbije.

Dodaje da pod zajedničkim nastupom ne podrazumeva “koaliciju tri stranke” nego široki front, u kom će biti i ugledne javne ličnosti okupljene u Skupštini slobodne Srbije.

“Mislim da bi bilo od ogromnog značaja da takvi ljudi, kao i intelektualci, uslovno rečeno, nacionalne provenijencije stupe u taj front”, rekao je Jeremić.

Na pitanje kada će biti saopštena imena kandidata za predsednika Srbije i gradonačelnika Beograda, kaže da će to biti “što kasnije moguće”.

“Jer onog trenutka kad bude saopšteno, počinje pakao za te ljude… Ko god bude dovoljno nesrećan da mu se ime spomene, prođe kroz jednu vrstu toplog zeca”, rekao je lider Narodne stranke.

Prema njegovom mišljenju, na izborima treba da se stvori referendumska atmosfera, a jedini način za to je “da svi zajedno stupimo u front”.

Kaže da bi trebalo uputiti poziv svima koji sada iz bilo kog razloga ne misle da je potrebno imati “potpuno jedinstvo”, ne pominjući nikoga po imenu.

“Da ipak razmisle o tome da nam treba jedna lista na svim nivoima”, rekao je Jeremić.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.