Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Jeremić: Predstojeći izbori nisu bitka za fotelje, već za korenitu promenu sistema - | K-013 Portal

Jeremić: Predstojeći izbori nisu bitka za fotelje, već za korenitu promenu sistema

vuk jeremic, narodna stranka, izbori

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić ocenio je danas da će opozicija pobediti na izborima najavljenim za 3. april 2022. godine i da ta stranka „garantuje da će po promeni vlasti biti revanšizma, a neće biti ‘Rio Tinta'“.

Kako se navodi u saopštenju, Jeremić je na Izbornoj skupštini novosadskog odbora Narodne stranke rekao da to nije „bitka za fotelje, pozicije i privilegije“, već za „korenitu promenu sistema.

„Narodna stranka po promeni vlasti neće dozvoliti skretanje ni za jedan stepen sa tog puta. Svi koji su krali moraće da vrate svaki ukradeni dinar, a ukrali su milijarde, i odgovaraće po zakonu“, rekao je Jeremić.

Prema njegovim rečima, Narodna stranka će nastaviti da bude „najhrabrija, najglasnija i najčvršća, kakav god joj udarac, laž, podmetanje i hapšenje budu priredili“.

„Žao mi je što sa nama nisu svi koji su ovde bili kada smo pre nekoliko godina osnivali novosadski odbor, ali politika je groblje onih koji nisu izdržali. Teško je primati udarce i biti izložen tolikim pritiscima i iskušenjima, ali najjači i najhrabriji ostaju“, istakao je Jeremić.

On je rekao da će ta stranka na izborima u aprilu pokazati od „kakvog je materijala“, kao što je i na nedavno održanim izborima u Negotinu „pokazala da se ne plaši“.

„Negotin je nešto što je odredilo budućnost Narodne stranke, njega ćemo pamtiti i prepričavati u godinama koje dolaze“, dodao je Jeremić.

Jeremić je naveo da će skupština Narodne stranke, najavljena za 26. decembar, biti „kraj početka“ te stranke.

„Od 26. decembra i kampanje koju ćemo voditi do izbora počinje drugi formativni čin Narodne stranke. Tada će početi novo doba sa novom snagom i jasnim ciljem. Idemo napred da bismo promenili Srbiju, i da konačno u našoj zemlji počne da se živi život dostojan čoveka“, naglasio je Jeremić.

Predsednik Narodne stranke je naveo da će vlast 3. aprila organizovati „najveću izbornu kradju u istoriji višestranačja u Srbiji“, ali da će opozicija to sprečiti, jer se ujedinila i organizovala.

„U Beograd će se sjatiti reka ljudi iz cele Srbije da odbrane svoju izbornu volju. To su nedelje koje će doneti promene“, rekao je Jeremić.

Za predsednika Gradskog odbora Narodne stranke Novi Sad izabran je dosadašnji predsednik Borislav Novaković, a za poverenika za Vojvodinu Nemanja Knežević.

Novaković je rekao da je Narodna stranka učestvovanjem na izborima u Negotinu doprinela da se „demitologizuju i odagnaju predrasude o opoziciji koje su važile u javnosti“.

„Istraživači javnog mnjenja su sve vreme tvrdili da je svaka opoziciona stranka na ivici cenzusa ili ispod cenzusa. Narodna stranka je izašla samostalno na izbore u Negotinu i ostvarila solidan rezultat. Trebalo je u terenskoj kampanji u 38 sela dopreti do svakog čoveka. Kada je režimu postalo jasno da idemo ka 20 odsto, privedeno je 15 naših ljudi. Borili smo se i izdržali smo“, rekao je Novaković.

On je dodao da su lokalni izbori u Negotinu pokazali da je kontrola izbora najvažnija, jer se „samo efikasnom kontrolom može sprečiti izborna kradja“.

Novaković je rekao da je Novi Sad postao grad „kojim vlada brat predsednika Srbije Andrej Vučić, kriminalnom scenom orkestrira Zvonko Veselinović, a gradska uprava je izgubila integritet“.

„Planiraju da kupe 20.000 glasova, ali je već sada raspoloženje Novosadjana takvo da im ni to neće pomoći da pobede na izborima. Imamo veliku šansu da ujedinjena opozicija pobedi u Novom Sadu“, kazao je Novaković.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.