Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Jeremić: Razumljiva zabrinutost građana zbog vakcine - | K-013 Portal

Jeremić: Razumljiva zabrinutost građana zbog vakcine

vuk jeremic, jeremic, vakcinacija

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da je potpuno razumljiva zabrinutost gradjana zbog vakcinacije protiv virusa korona, jer nijedna vakcina ranije nije bila uvedena u tako kratkom roku, ali da "on lično veruje zdravstvenoj struci".

"Država je dužna da gradjanima obezbedi sve vrste vakcina – američku, evropsku, rusku i kinesku – kako bi oni, u slučaju da hoće da se vakcinišu, to mogli da urade onom koju slobodno izaberu, i to potpuno besplatno. Gradjanima je, takođe, neophodno transparentno predstaviti sastav vakcina i svu prateću dokumentaciju", rekao je Jeremić u razgovoru sa gradjanima preko društvene mreže Instagram.

Jeremić je istakao da vakcinacija ne bi smela da bude obavezna po zakonu, nego isključivo dobrovoljna, to jest da bi svaki gradjanin trebalo da se slobodno opredeli da li želi da se vakciniše ili ne.

Dodao je da nikada nijedna vakcina ni protiv jedne bolesti nije proizvedena u tako kratkom roku kao vakcina protiv korona virusa.

"Sve druge vakcine su razvijane godinama, i prolazile su strogo regulisane stadijume razvoja i testiranja. Ali nakon što je zbog korone stala cela svetska ekonomija, uloženi su do sada nezabeleženi napori i resursi, pa se do rešenja došlo brže nego ikada. Ne treba da čudi činjenica da veliki broj ljudi zazire od toga", rekao je Jeremić.

Na pitanje o Kriznom štabu, Jeremić je odgovorio da je to "jedini štab kojeg imamo i da ga svakako ne bi trebalo raspuštati", ali da ono što neki od članova tog tela govore u poslednje vreme stvara odredjenu rezervu.

"Imao sam visoko mišljenje o Kriznom štabu na početku epidemije, i za razliku od drugih opozicionih lidera, do početka leta sam se uzdržavao od kritika. I dalje mislim da su oni izuzetni stručnjaci, ali da su svoju strukovnu kičmu savili pred politikom vlasti, koja je sve osim odgovorne i dobronamerne", rekao je Jeremić.

"Njihova specifična težina i ugled u javnosti su bitno oštećeni događajima u prethodnih nekoliko meseci, za razliku od lekara i medicinskog osoblja koji su zasluženo postali heroji našeg vremena", zaključio je Jeremić.

(Beta)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.