Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Jeremić: SZS ostaje jedinstven u bojkotu, ko hoće na izbore će se povući iz Saveza - | K-013 Portal

Jeremić: SZS ostaje jedinstven u bojkotu, ko hoće na izbore će se povući iz Saveza

Jeremić: SZS ostaje jedinstven u bojkotu, ko hoće na izbore će se povući iz Saveza

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da nema dileme da će Savez za Srbiju ostati jedinstven i da neće promeniti odluku o bojkotu predstojećih "lažnih izbora" na svim nivoima, najavljenih za 26. april.

"Moramo ostati jedinstveni i principijelni, i poštovati dogovor o bojkotu do kojeg smo došli nakon nekoliko meseci razgovora. Ako neko iz Saveza promeni mišljenje i odluči da ipak izadje na neke izbore, verujem da će se svojevoljno povući iz Saveza, kao što je to svojevremeno učinio Milan Stamatović. Ljudi sa kojima smo osnivali Savez su pristojni i ne verujem da će biti drame i svadje", rekao je Jeremić televiziji N1.

Jeremić je ocenio da bi izlazak na izbore gradonačelnika Šapca i Paraćina Nebojše Zelenovića i Saše Paunovića "išla na njihovu štetu, ali ne i na štetu gradjana Srbije".

"Ne može se povratiti poverenje gradjana, a to je ključno za promenu režima Aleksandra Vučića, ako ne držite reč i ako ne pokažete da ste spremni na žrtvu", rekao je Jeremić.

Jeremić je istakao da će oni koji izadju na izbore glumiti opoziciju, a zauzvrat će dobiti poslanička i odbornička mesta, i svaka dva meseca putovanja u Strazbur u Evropski parlament ili na zasedanja OEBS-a.

"Sve grupacije koje se spremaju na lažne izbore Zvono, Metla, Nenad Čanak, Pokret 21, Miša Vacić, Muamer Zukorlić, a deluje da je i Gordana Čomić jedna od njih nisu nastale iz dubokih ideoloških opredeljenja, nego iz pragmatičnih razloga da bi dobili svoj deo kolača u Vučićevom sistemu... Biće mnogo konfuzije, ali ako ste protiv Vučića, esencijalno je da na dan izbora ostanete kod kuće. Bojkot je jedini način da se stvari učine jednostavnim i da se režim najbrže dovede u terminalnu fazu ogoljene diktature", naveo je Jeremić.

Jeremić je istakao da će bojkot biti uspešan ako se pokaže da vlast nema više institucionalizovanu opoziciju, odnosno da nema opozicije u parlamentu.

"To ne mora nužno da znači kraj Vučićevog režima, ali će se sa njim od tada drugačije razgovarati", rekao je Jeremić.

Jeremić je naveo da je SZS usvojio plan kampanje bojkota po etapama, kao i poruke koje će slati javnosti, i najavio da će u toj kampanji biti više direktnih razgovora sa gradjanima.

"Govorićemo i o borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala, kao i o ekonomiji, koja ne može biti naslonjena na skandalozne subvencije za pogone jeftine radne snage, kao što je austrijskoj fabrici 'Rauh' dato 73.000 evra po radnom mestu, a oni ne prave podmornice niti veštačku inteligenciju, nego sokove", rekao je Jeremić.

Upitan o jučerašnjem sastanku predstavnika SZS sa novim evropskim komesarom za proširenje Oliverom Varhejiem, Jeremić je odgovorio da se u kratkom roku ne može očekivati podrška EU za promenu sistema, i potvrdio da je Varheji savetovao opoziciju da izadje na izbore.

"Imamo različite prioritete. Njima je prioritet stabilnost na južnim granicama EU zbog migranata, a nama je prioritet da živimo u normalnoj državi. Govorio sam na tom sastanku u ime SZS i rekao da nema uslova za fer izbore i da je situacija sve gora. Ćutali su na naše argumente, jer se ne mogu osporiti", rekao je Jeremić.

Jeremić, koji je i bivši ministar spoljnih poslova Srbije, rekao je da srpska vlast u Berlinu tajno pregovara o Kosovu i Metohiji, što dokazuje i dogovor o uspostavljanju avionske linije Beograd-Priština, i dodao da je vlast SNS-a premestila pregovore u Berlin dok je njega "lažno optuživala da je ih je premestio iz UN u EU, odnosno iz Njujorka u Brisel".

(Beta, foto: N1 skrinšot)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.