Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Jeremić: Ujedinjenjem opozicije istraživanja javnog mnjenja prestaju da budu tema - | K-013 Portal

Jeremić: Ujedinjenjem opozicije istraživanja javnog mnjenja prestaju da budu tema

vuk jeremic, narodna stranka

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da bi ujedinjenje opozicije probudilo nadu velikog broja gradjana da je promena vlasti moguća i da tada trenutna istraživanja javnog mnjenja prestaju da budu tema.

„Politika je mnogo češće emocija i hemija nego matematika. Matematika nije nevažna, ali ona se menja preko noći ako se kresne iskra nade i ako bude vere da su promene moguće. Bude li opozicija jedinstvena, promene su moguće – sasvim sigurno u Beogradu, ali možda i u celoj Srbiji“, rekao je Jeremić u Novom Sadu na sastanku sa predstavnicima odbora Narodne stranke iz Vojvodine.

On je ocenio da je vladajuća koalicija spremna na sve osim da joj se „pokažu zubi“.

„To je Narodna stranka uradila na lokalnim izborima u Negotinu, gde smo samostalno ostvarili rezultat koji ne može da postigne nijedna opoziciona stranka ni u jednom mestu u Srbiji, osim možda u nekim beogradskim opštinama“, naveo je Jeremić, a saopštila Narodna stranka.

On je kazao da veruje da će Narodna stranka, Stranka slobode i pravde i Demokratska stranka postići dogovor o zajedništvu, a da će nakon toga odlučiti da li će zajedno učestvovati na izborima ili ih bojkotovati.

„Režim Srpske napredne stranke će otići samo preko ulice, ali da bi ljudi izašli na ulicu u dovoljno velikom broju, oni moraju da brane svoju izbornu pobedu. Da bi bilo ulice, mora da bude izborne pobede. Da bi bilo izborne pobede, moramo da budemo jedinstveni. Da bismo bili jedinstveni, moramo da se dogovorimo koliko juče, i da ne cepamo dlaku na četvoro“, rekao je Jeremić.

Potpredsednik Narodne stranke Siniša Kovačević rekao je da on „nije onaj Kovačević koji je napustio stranku“, nego je to učinio Vladimir Kovačević.

„Osnovni je red da se iz stranke ne izlazi pred izbore, koliko god da ste nezadovoljni. Izlasci iz stranke ovog trenutka ne atribuiraju u sebi samo nedostatak domaćeg vaspitanja, već vrlo verovatno i neke instrukcije dobijene prilikom ulaska u stranku, a koje su se sada aktivirale“, dodao je Kovačević.

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić rekao je da je ta stranka u Negotinu pokazala da je sazrela i da je sposobna da vodi tvrdu kampanju.

„Ti izbori su nam bili potrebni, pokazali smo da samo sami sposobni da osvojimo tri puta više glasova nego što su istraživanja predvidjala“, naveo je Aleksić.

Predsednik Gradskog odbora Narodne stranke Novi Sad Borislav Novaković rekao je da će režimu predsednika Srbije Aleksandra Vučića presuditi jedna stvar – da li Narodna stranka i opozicija imaju jača uverenja, snažniji karakter i da li su spremni da više rizikuju.

„U Negotinu smo to pokazali i ostvarili dvocifren rezultat. Ako je kleptomanska i patološka želja režima da ostane na vlasti veća od naše da rizikujemo i da ne pitajući za cenu udjemo u bitku, onda nećemo uraditi ništa“, naveo je Novaković.

Nosilac liste Narodne stranke na izborima u Negotinu Krsta Stanković Njenjulović zahvalio je kolegama iz Novog Sada na terenskoj podršci koju su mu pružali u nedeljama koje su prethodile izborima, i dodao je da je za Narodnu stranku u toj opštini glasalo više od 20 odsto birača, ali da je „uspela da odbrani 13 odsto“ – što je zvaničan rezultat.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.