Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Ješić: Da je sreće, svaki bi građanin podržao proteste poljoprivrednika - | K-013 Portal
protest poljoprivrednika, jesic

Ješić: Da je sreće, svaki bi građanin podržao proteste poljoprivrednikaNekadašnji potpredsednik Vlade Vojvodine Goran Ješić izjavio je „da je sreće, svaki bi gradjanin podržao proteste poljoprivrednika“, koji su se održavali prethodnih dana u Srbiji.

„Ako poljoprivreda ne funkconiše, što ne funkcioniše, to znači da ćemo u prodavnicama kupovati nešto što je preskupo, nekvalitetno i nebezbedno“, rekao je za nedeljnik Vreme Ješić, koji je član Demokratske stranke.

On je naveo i da „nesrećan što proteste nije podržalo, recimo, udruženje ‘Klub 100P plus’, u kojem su najveći proizvodjači“.

„Jasno je da u nekim asocijacijama imate involvirane ljude iz politike koji smišljaju glupe izgovore da opstruišu apsolutno opravdani protest poljoprivrednika. Te nije vreme, te nije formirana vlada… Pa nisu seljaci krivi zbog toga što Vučić mesecima odugovlači sa formiranjem vlade“, rekao je Ješić.

Kako je dodao,  nisu poljoprivrednici krivi „što ne funkcioniše vlast“.

„Kriva je vlast. Paori su, zapravo, preteklih godina imali sreću što je svetska tržišna cena njihovih proizvoda bila dobra. I sve nepravde koje doživljavaju na dnevnom nivou mogle su da kompenzuju dobrom prodajom“, objasnio je Ješić.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter  i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.