Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Jovanović: Živimo, možda,novu Jaltu, nisam ničija "pešadija" - | K-013 Portal

Jovanović: Živimo, možda,novu Jaltu, nisam ničija "pešadija"

cedomr, jovanovic, cedomir jovanovic, izbori, izbori 2020, izbori srbija, parlamentarni izbori, politika, najnovije vesti

Lider Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović kaže da je za stranke u bojkotu dijalog sa Kosovom izdaja i da je to stav kojim se naša zemlja osuđuje na katastrofu.

“Da li to stav kojim se dokazuje da ste opozicija u Srbiji? Ne, to je stav kojim se naša zemlja osuđuje na katastrofu. Neću da budem ničija pešadija. Nikad nisam krio svoj politički stav i to neću da činim ni danas”, naveo je Jovanović, a prenosi u saopštenju LDP.

Ocenjuje da je besmislica i stav da Srbija sa Trampom i Grenelom hoće pre septembra da “prošvercuje” pitanje Kosova kako bi Tramp poentirao pred izbore.

O današnjoj političkoj situaciji, odnosu sa Evropom, ali i političkoj sceni u Srbiji, Čedomir Jovanić kaže da stranke u Briselu dobiju dva pitanja, o dijalogu sa Kosovom i odnosu prema Evropskoj uniji, te da je poznato koji je stav stranaka u bojkotu kada dobiju ta dva pitanja

Naveo je da je ruski uticaj u Srbiji nije ništa novo, ali i napominje da se svet pred našim očima menja, te da su neki uspostavljeni odnosi sad istorijska kategorija, a da se stvaraju novi.

„Sad možda živimo neku novu Jaltu, u kojoj će drugi, u skladu sa svojim interesima, podeliti karte i iscrtati granice, ne pitajući nas previše za to. Propustili smo puno vremena i zbog toga ja vrlo svesno pravim razliku i sam između sebe i ostalih iz opozicije”, zaključuje Jovanović.

(Tanjug)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.