Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Kockar: Godišnjicu Stambolićevog ubistva dočekujemo u otetoj, mafijaškoj državi - | K-013 Portal

Kockar: Godišnjicu Stambolićevog ubistva dočekujemo u otetoj, mafijaškoj državi

ds, demokratska stranka, alisa kockar, ubistvo stambolica

Na današnji dan, 25. avgusta 2000. godine ubijen je bivši predsednik Predsedništva Srbije Ivan Stambolić.

Demokratska Stranka u saopštenju podseća da je otmica i ubistvo Ivana Stambolića obeležili su kraj vlasti Slobodana Miloševića jer je samo mesec dana nakon izdavanja naloga da Stambolić bude ubijen, Milošević izgubio izbore i, pod pritiskom masovnih demonstracija, morao da prihvati njihove rezultate.

Iako su počinioci privedeni pravdi nakon demokratskih promena, izgleda da se naše društvo ipak nikada nije suočilo sa ubistvom Ivana Stambolića, baš kao ni Slavka Ćuruvije. Sve ukazuje na to da je i Oliver Ivanović likvidiran na isti način, da je i on bio pod merama tajnog nadzora od strane Bezbednosno-informativne agencije, a Aleksandar Vučić nedavno je izjavio da je barem još troje ljudi u Srbiji ubijeno na sličan način. Zastrašujuće je i pomisliti da je u jednoj evropskoj državi moguće da njeni građani budu ubijeni dok su na posebnim merama, a da operativci ne preduzmu ništa to da spreče, nadležni organi ne istraže slučajeve čak ni kada detalji postanu javni, a politički vrh koristi za plašenje građana i sticanje političkih poena.

„Našu državu je otela mafijaška organizacija na čijem je čelu sam Aleksandar Vučić i ne možemo očekivati da će doći do bilo kakvih promena, niti da će zaposleni u nadležnim institucijama biti dovoljno hrabri da sprovedu ozbiljne istrage, podignu optužnice i donesu presude, sve dok su Vučić i njegovi najbliži saradnici na čelu države. Zbog toga jedino ostavka Aleksandra Vučića i nadležnih ministara, smena direktora Bezbednosno-informativne agencije Bratislava Gašića i kompletnog Biroa za koordinaciju službi bezbednosti, ali i raspuštanje svakako nelegitimnog i nelegalnog Odbora za kontrolu službi bezbednosti Skupštine Srbije može biti put ka uspostavljanju pravne države, što Srbija okupirana mafijaškim režimom svakako nije,“ zaključila je portparolka Demokratske stranke Alisa Kockar.

(K-013)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.