Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Kovačević: Borbu za fer izbore nastavićemo sa jačim argumentima i posle 21. juna - | K-013 Portal

Kovačević: Borbu za fer izbore nastavićemo sa jačim argumentima i posle 21. juna

Siniša Kovačević, izbori, Nenad Čanak, Gordana Čomić, UDS, izbori 2020, politika, najnovije vesti, Nova S,

Potpredsednik Narodne stranke Siniša Kovačević izjavio je da će opozicione stranke koje su stupile u bojkot posle izbora najavljenih za 21. jun biti lišene stida i da će i sa argumentom da „kradljivcima narodne volje nisu dale legitimitet“ nastaviti borbu za fer i slobodne izbore.

„Kakvi su to izbori u kojima se falsifikuje narodna volja? Hajde onda da ukinemo izbore, biće jeftinije ako uvedemo dinastiju Vučić. Nećemo da učestvujemo u socijalnom ambijentu u kojem su biti pokradeni, glasovi kupljeni a svi mediji u rukama režima – to su razlozi za bojkot“, rekao je Kovačević televiziji Nova S, u emisiji u kojoj je učestvovao sa predstavnikom Ujedinjene demokratske Srbije (UDS) Nenadom Konstantinovićem.

Kovačević je naveo da će borba za fer izbore mora da se nastavi i posle 21. juna, jer je suština demokratije da „radi poslovica ’glas naroda je glas Boga'“.

Potpredsednik Narodne stranke rekao je da je zajednički politički protivnik opozicije predsednik SNS-a i Srbije Aleksandar Vučić i da zato nema razloga za sporenje oko toga ko učestvuje na izborima a ko ne.

„Da li će nešto novo na političku scenu doneti Nenad Čanak, koji samo nije bio trener FK Vojvodina, ili Gordana Čomić, koja je poslanica 20 godina? Koješta. LJudi koji čine UDS imaju 100 godina poslaničkog staža u parlamentu“, rekao je Kovačević.

Kovačević je, povodom tvrdnje predsednika Pokreta slobodnih građana Sergeja Trifunovića da mu „metu na čelu crta opozicija koja će bojkotovati izbore“, rekao da je to neodgovorna i pogrešna ocena koja neće spustiti tenzije, nego će ih podići, a „trebalo bi duvati u šerpu koja vri“.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.