Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Kovačević: Država ugrožava likvidnost privatnih firmi - | K-013 Portal

Kovačević: Država ugrožava likvidnost privatnih firmi

Predsednik Odbora Narodne stranke za privredu i preduzetništvo Vladimir Kovačević izjavio je da je "država ugrozila likvidnost" velikog broja firmi jer je obustavila obavezu da im budu plaćene usluge i robe isporučene pre proglašenja vanrednog stanja.

"Država uveliko ometa privredu tako što javni sektor ne plaća preuzete obaveze. Ne može se istovremeno predstavljati paket pomoći ekonomskih mera privredi i odmagati toj istoj privredi neplaćanjem obaveza. Poslodavci se bore da očuvaju poslove i radna mesta svojih zaposlenih, a osnovi uslov za to je da naplate svoju robu i pružene usluge", rekao je Kovačević.

Kako je saopštila Narodna stranka, Kovačević je upitao da li je Vlada Srbije izdala zvaničnu instrukciju da javni sektor ne plaća robu i usluge privrednicima i podsetio da je to pitanje uputila i Unija poslodavaca Srbije.

"Pozivam vladu da hitno obrati pažnju na ovaj poguban nemar i podsećam da je Zakon o rokovima izmirenja novčanih obaveza u komercijalnim transakcijama obavezujuć za sve", rekao je Kovačević.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS