Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Kovačević: Oštećeni diskriminativnim zatvaranjem da tuže državu i traže odštetu - | K-013 Portal

Kovačević: Oštećeni diskriminativnim zatvaranjem da tuže državu i traže odštetu

narodna stranka, vladimir kovacevic

Član Predsedništva Narodne stranke Vladimir Kovačević pozvao je danas vlasnike radnji, privrednike, male i srednje preduzetnike, umetnike i sve koji su "oštećeni diskriminativnim zatvaranjem" da tuže državu i traže odštetu.

"Zašto restorani za goste u hotelima mogu da rade nesmetano, a iste obroke koje oni služe nije moguće poslužiti u samostalnom restoranu? Kako to da zubar, koji je izložen otvorenim ustima pacijenta, ima manje šanse da se zarazi pa zato može da radi, a frizer, koji fenira i šiša potiljak mušterije, navodno ima više šanse da se zarazi i zato ne može da radi", upitao je Kovačević.

On je,u saopštenju Narodne stranke, ocenio kako država mora hitno da omogući preduzetnicima rad i da "ne baca milostinju i mrvice od ekonomskih mera u oči ponosnog i vrednog srpskog domaćina".

Kovačević, koji je i predsednik Odbora Narodne stranke za privredu i preduzetništvo, istakao je da "neko mora da plati" izgubljene dobiti i proglašene bankrote zbog onemogućenog rada.

"Vlada Srbije i Krizni štab odgovorni su za selektivne i diskriminatorne mere koje su favorizovale jedne i omogućile da im nesmetano ostvaruju zaradu, dok su drugi diskvalifikovani i onemogućeni u ostvarivanju prava na rad i obavljanju delatnosti. Time bi trebalo da se bavi sud", rekao je Kovačević.

"Pozivam i poljoprivrednike da tuže državu zbog obećanih a ne isplaćenih subvencija za stoku na koje čekaju duže od godinu i po dana", naveo je Kovačević.

On je dodao da su mere ekonomske pomoći države pokrivale "samo socijalu i tri minimalca za radnike, i to bez poreza i doprinosa" za ukupno 12 meseci smanjenog ili gotovo nikakvog rada ogromnog broja ljudi zaposlenih u privatnim firmama.

"Država je svojatala i proglašavala ekonomskim merama kojekakva odlaganja u fiskalnim, parafiskalnim i kreditnim obavezama. Sve je to već dospelo na naplatu i nagomilano je palo na teret nemoćnih preduzetnika", istakao je Kovačević.

(FoNet)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.