Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Lutovac: Udruženja i pokreti su naši saveznici, ne suparnici - | K-013 Portal

Lutovac: Udruženja i pokreti su naši saveznici, ne suparnici

zoran lutovac, demokratska stranka, ds

„Političke stranke nose posebnu odgovornost za donošenje suštinskih promena u Srbiji, ali one nisu dovoljne. Potrebno je pokrenuti sve građane, resurse i energije koje su neophodne za izgradnju boljeg i pravednijeg društva. Svi mi moramo jedni druge posmatrati kao saveznike, a ne kao suparnike. Biće vremena da suočimo naše programe i ideologije. Najpre moramo da Srbiju učinimo normalnom demokratskom državom,“ izjavio je predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac na predstavljanju kandidata za predsednika, potpredsednike i potpredsednice Demokratske stranke u Kragujevcu.

"Naš cilj je da se izborimo za osnovna prava i slobode građana, da oslobodimo zarobljenu državu i omogućimo ljudima da žive normalno, bez pljačke i korupcije, sa vlastima koje će se ponašati kao dobri i odgovorni upravljači, a ne kao gospodari. To zahteva udruživanje svih koji žele suštinske promene u društvu, a oni su većina koja nije organizovana kao što je organizovana manjina koja se udružila oko sopstvenih interesa i neumoljivo gazi po svim ljudskim vrednostima, pravima i našim životima", rekao je Lutovac.

„Građanska udruženja, pokreti, inicijative, aktivisti su veoma značajni za mobilisanje apolitičnih, apatičnih, građana nezainteresovanih za politiku. I mi ih vidimo kao saveznike u borbi za bolju Srbiju, a ne kao suparnike. Važno je da se svi udružimo i napravimo sinergiju koj će biti dovoljna da Srbiju menjamo na bolje. Ako svi budemo pojedinačno pridobijali sopstvene pristalice nećemo imati potrebnu kritičnu masu za promene, jer će oni koji jesu za promene, ali nisu ni za koga pojedinačno ostati bez opcije koju traže – udružene snage koje bude nadu da su promene moguće. To je sinergijski efekat – efekat udruživanja koji postiže to da je podrška zajedničkom nastupu značajno veća, nego prosti zbir pojedinačnih podrški,“ zaključio je Zoran Lutovac.

(K-013)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS


Najnovije: Na portalu

grupa pancevo

konoba32 baner mob

10906531 721735721273076 3753183143446782296 n

Mima artwork

Logo KAREJA2

pancevo city