Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Manojlović: Ako RTS ne pusti reklamu protiv kompanije Rio Tinto - protest 19. novembra - | K-013 Portal

Manojlović: Ako RTS ne pusti reklamu protiv kompanije Rio Tinto - protest 19. novembra

savo manojlovic, kreni promeni, rts, reklama protiv rio tinta

Direktor kampanje "Kreni - Promeni" Savo Manojlović izjavio da je RTS bez objašnjenja otkazao sastanak zakazan za danas o reklami protiv iskopavanja litijuma i namera kompanije "Rio Tinto".

Za snimanje i emitovanje ove reklame građani su prikupili novac.

Manojlović je ispred zgrade RTS-a rekao da je juče dobijena informacija da reklama samo treba da se pošalje i da je "agencija bukirala termin", ali da se na sastanku koji je trebalo da se održi u RTS-u, bez objašnjenja niko nije pojavio.

On je rekao da je zakazan novi sastanak, i to u Hilandarskoj ulici, na kome očekuje da će biti rečeno "zašto nije ispoštovana procedura", kao i da će ukoliko reklama ne bude puštena, ispred zgrade RTS biti organizovan protest 19. novembra u 19 sati, na kome će biti emitovana i reklama.

"RTS je pred izborom. Ili će javni servis zaštititi javni interes građana ili ćemo protestovati zato što se ta prava krše", rekao je Manojlović.

Dodao je da će reklama biti emitovana preko društvenih mreža.

Manojlović je rekao da su novac za izradu i emitovanje reklame protiv iskopavanja litijuma u Srbiji skupili građani pojedinačnim donacijama.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.