Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Manojlović: Inflacija obezvredila državnu pomoć građanima - | K-013 Portal

Manojlović: Inflacija obezvredila državnu pomoć građanima

tatjana manojlovic, ds, demokratska stranka

Potpredsednica Demokratske stranke (DS) Tatjana Manojlović izjavila je danas da isplata 30 evra punoletnim gradjanima u Srbiji nikom neće doneti ni privremeno poboljšanje životnog standarda, jer je kroz inflaciju ta pomoć unapred obezvredjena.

Manojlović je agenciji Beta kazala da ni najavljena povećanja plata i penzija, kao i minimalnih zarada neće uticati na poboljšanje životnog standarda.

„Sve te mere su nedovoljne da pokriju rast troškova života u ovoj godini i da zaustave pad životnog standarda gradjana, pogotovo onih najsiromašnijih u Srbiji. Od početka godine su značajno povećane cene svih roba i mnogih usluga, a ponajviše cene prehrane. Danas su cene hrane, goriva i gradjevinskog materijala najviše u istoriji Srbije, a na istorijskom maksimumu su i porezi, javni dug i budžetski deficit“, ocenila je potpredsednica DS-a.

Navela je da su prema dostupnim podacima, prosečni mesečni troškovi života u ovoj godini porasli za najmanje 60 evra po porodici na nivou čitave Srbije, a u velikim gradovima je taj rast troškova i još veći.

„To je bar dvostruko više od pomoći koja se od danas isplaćuje punoletnim gradjanima. Takozvani treći paket pomoći gradjanima će praktično poslužiti samo vladajućem režimu za svoju političku propagandu“, naglasila je Manojlović.

Po njenim rečima, efekat novčane pomoći se dodatno umanjuje time što se ona isplaćuje svima, umesto da se isplati samo onim kojim je najpotrebnija.

„Da se mera finansijske pomoći stanovništvu koristi selektivno i da je usmerena na manji broj ljudi, onda bi ona imala i odredjeni učinak. Kada bi se finansijska pomoć dodelila manjem broju ljudi, onda bi ona bila veća u pojedinačnom iznosu, pa bi samim tim bila i značajnija za te ljude. Pri tom ona ne bi morala nužno da ide samo najsiromašnijim, već npr. i bračnim parovima s malom decom, ili mladima. Ovako kako radi naša vlast, suštinski se ne pomaže nikom, osim režimskoj propagandi koja dobija još jednu temu za samoreklamiranje i sludjivanje naroda koji već predugo živi u strahu za golu egzistenciju“, zaključila je Manojlović.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.