Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Manojlović: Srpska lista na Kosovu i Metohiji istovremeno radi za vlasti i u Prištini i u Beogradu - | K-013 Portal

Manojlović: Srpska lista na Kosovu i Metohiji istovremeno radi za vlasti i u Prištini i u Beogradu

ds, demokratska stranka, srpska lista

Potpredsednica Demokratske stranke Tatjana Manojlović izjavila je danas da Srpska lista na Kosovu i Metohiji istovremeno radi za vlasti u Prištini i u Beogradu, a na štetu interesa preostalih Srba u pokrajini koje tobože predstavlja.

"Koliko je iskrena navodna borba Srpske liste i njenog šefa u Beogradu Aleksandra Vučića za odbranu nacionalnih interesa i prava Srba u pokrajini, vidi se između ostalog i po tome što Srpska lista sve vreme redovno prima novac od vlade u Prištini, dok s druge strane poziva narod na otpor i sukobe sa tom istom vladom. Prema zvaničnom finansijskom izveštaju, Srpska lista je samo za 2019. godinu iz kosovskog budžeta dobila više od 300.000 evra, dok joj je u prethodnoj, 2018. godini, iz budžeta isplaćeno 295.000 evra. To znači da su prihodi filijale Srpske napredne stranke na Kosovu i Metohiji za sedam godina učešća u prištinskim institucijama samo po tom osnovu verovatno iznosili oko dva miliona evra, što je za tamošnje prilike i odnose izuzetno velik novac.

- Oni koje plaća albanska vlada u Prištini poslednji imaju pravo da bilo kome u Srbiji, a pogotovo nama u opoziciji, spočitavaju kako zastupamo albanske interese. Nas patriotizmu pokušavaju da uče ljudi sa jahte Bedžeta Pacolija i poslovni i politički partneri Hašima Tačija, Ramuša Haradinaja, Kadrija Veseljija i, sada, Aljbina Kurtija. Režimska propaganda u Beogradu srpsku opoziciju bez ikakvog osnova povezuje sa Kurtijem, dok kritički deo javnosti i mediji u Prištini sve češće govore upravo o međusobnim vezama i zapanjujućoj sličnosti između Vučića i Kurtija u retorici, jeftinom populizmu i metodama političke borbe. Često sam na Kosovu i Metohiji i sasvim pouzdano mogu reći da to shvata i uviđa sve više preostalih Srba tamo. Oni se, međutim, nalaze između Vučićevog čekića i Kurtijevog nakovnja i nažalost nemaju snage da to promene. Izborom nove, ozbiljne, odgovorne i demokratske vlade u Beogradu, značajno bi se popravio i njihov položaj," naglasila je potpredsednica Demokratske stranke", navodi se u saopštenju.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.