Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Marko Đurić postao prvi ambasador Srbije u Surinamu - | K-013 Portal

Marko Đurić postao prvi ambasador Srbije u Surinamu

marko djuric, surinam, marko djuric ambasador surinam

Ambasador Marko Đurić zvanično je postao prvi izvanredni i opunomoćeni ambasador Srbije u Republici Surinam na nerezidencijalnoj osnovi.

Svečana ceremonija predaje akreditivnih pisama predsedniku Čanu Santohiju održana je u predsedničkoj palati u Paramaribu.

U razgovoru sa Santohijem, Đurić je ponovio zahvalnost Srbije na stavu o poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta naše zemlje, kao i na podršci koju nam Surinam pruža u međunarodnim organizacijama.

- Srbiju i Surinam već decenijama povezuju univerzalne vrednosti očuvanja mira, stabilnosti i poštovanja međunarodnog prava. Našu geografsku udaljenost prevazilazimo kontinuitetom u bilateralnom dijalogu, jačanjem saradnje naših institucija i povezivanjem naših naroda - rekao je Đurić.

On je dodao da ga posebno raduje činjenica da najvažniju sponu prijateljstva sa Srbijom predstavljaju upravo mladi ljudi, koji se svake godine u sve većem broju interesuju i prijavljuju za studiranje u našoj zemlji učešćem u programu Svet u Srbiji..

- Verujem da je sjajna budućnost pred odnosima Srbije i Surinama koji su danas podignuti na novi, viši nivo - zaključio je Đurić.

On je predsedniku Santohiju preneo i lične pozdrave predsednika Aleksandra Vučića, kao i poziv da u narednom periodu poseti Srbiju.

Đurić je imao odvojeni sastanak sa ministrom spoljnih poslova, međunarodnog poslovanja i saradnje Albertom Ramdinom, sa kojim je razgovarao o proširenju saradnje dvaju ministarstava, a posebno dveju diplomatskih akademija kroz studijske boravke i programe stručne prakse.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.