Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Meštani Leskovačkog sela gde je Vučić osvojio 95% glasova sada ne izlaze na izbore jer su ih SVE SLAGALI - | K-013 Portal

Meštani Leskovačkog sela gde je Vučić osvojio 95% glasova sada ne izlaze na izbore jer su ih SVE SLAGALI

Meštani sela Kukolovce na parlamentarne izbore 21. juna neće izlaziti, jer su nezadovoljni (ne)aktivnostima koje je Srpska napredna stranka sprovodila na vlasti.

Kako piše Jugpress, građanima su umesto asfaltiranih puteva, uličnog osvetljenja, kanalizacije ostala samo prazna obećanja i mrak. Novinari su meštane zatekli bez uličnog svetla i sa rupama na putevima.

- Trideset godina živim u ovom selu. Pre glasanja su nam pustili lampionke, a posle glasanja su odmah isključili. Neki kažu opština je pustila za ovo selo 700.000 dinara, neki 250.000 - ovde neko laže! Šta je urađeno za ovo selo sa tih 250.000 - pita jedna od okupljenih meštanki.

 Asfaltirane puteve obećavali su im godinama i nikada ih nisu dočekali.

- U 21. veku da nemamo asfalt. Sramota! Nema svetlo, nema asfalt, ništa nemamo. Kakvo bre krpljenje rupa, hoću afalt - priča besno jedna od meštanki uz aplauz ostalih okupljenih.

Selo polako odumire, a deca, kako kažu meštani, odlaze i sve ih je manje. Jedna od građanki čuvala je i po četvoro dece, a sada jedva po dvoje.

- Kad bi malo više na decu mislili, mogli bismo da ih sačuvamo - kaže ona.

U znak bojkota celo selo se složilo da glasačke kutije ne prime 21. juna. Građani jednoglasno poručuju - nema glasanja!

Gradonačelnik im je lično, kažu, rekao da radove nisu stigli da obave zbog epidemije koronavirusa i da će obećanja ispuniti nakon ovih izbora.

- Svaki dan su nam dolazili na kuću i molili nas da glasamo. Ko nije imao lične karte vozili su da izvadi lične karte sve o trošku opštine - priča jedan od meštana.

Vlasti poručuju da uradi ono što je obećala pre prethodnih izbora, ili u ovom selu na izborima 21. juna neće dobiti nijedan glas.

Podsetimo, Aleksandar Vučić je na predsedničkim izborima 2017. godine osvojio 95,67 posto glasova na izborima u Kukolovcu, a glasanje je ponovljeno zbog niza nepravilnosti.

U ovom selu ima 222 upisana birača a na predsedničke izbore 2017. je izašlo 208 glasača.

(Direktno.rs)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.