Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Milinović: Samo u Srbiji predsednik države lično poznaje ulične batinaše - | K-013 Portal

Milinović: Samo u Srbiji predsednik države lično poznaje ulične batinaše

dasko milinovic

Novinar Daško Milinović izjavio je da je nedavno napadnut jer "nervira konzervativni desni, nacionalistički i klerikalni deo javnosti" i da su kod nas "vodeće ličnosti u državi povezane sa ultradesničarima".

U izjavi za nedeljnik NIN, Milinović je, na pitanje na koga konkretno misli, rekao "Na našeg predsednika države".

"Znamo iz kog političkog miljea dolazi, znamo gde je proveo političku mladost, ko su ljudi ekstremne desnice kao što je Srpska radikalna stranka", dodao je Milinović.

Rekao je da "samo kod nas imamo u državnom vrhu na važnim funkcijama ljude koji poznaju mnoge ulične batinaše, pripadnike ekstremne desnice".

"To je problem. Nema šanse da predsednik Francuske poznaje huligana uličnog. Nema šanse da Džo Bajden ima neke veze sa Kju-Klus klanom, nikakve. Nema šanse da Angela Merkel poznaje naci-skinse iz Drezdena, a kod nas državni vrh ih lično poznaje", rekao je Milinović.

Ocenio je da "u ovoj zemlji neofašistički pokret deluje u političkom podzemlju i ima razne frakcije i grane, stepene radikalizacije, svoje stepene 'desnosti'".

Prema njegovim rečima, "ima ih od desnog centra, do onih koji se kunu u Adolfa Hitlera".

"To svuda postoji, ono po čemu smo izuzetak je jedinstvena blizina ekstremne desnice sa vrhovima vlasti. Kod nas su vodeće lilčnosti u državnom vrhu povezane sa ultradesničarima", naglasio je Milinović.

(Beta)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS


Najnovije: Na portalu

grupa pancevo

konoba32 baner mob

10906531 721735721273076 3753183143446782296 n

Mima artwork

Logo KAREJA2

pancevo city