Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Milovanović: Gde je pola milijarde dolara iz Jugoimport SDPR-a - | K-013 Portal

Milovanović: Gde je pola milijarde dolara iz Jugoimport SDPR-a

jugoimport sdpr, aleksandar milovanovic, narodna stranka

Član Glavnog odbora Narodne stranke Aleksandar Milovanović izjavio je da će po promeni vlasti biti preispitani svi sporni poslovi u namenskoj industriji, prvenstveno vezani za Jugoimport SDPR, „Krušik“ i „Zastavu“.

On je za televiziju N1 rekao i da će se time ozbiljno baviti Tužilaštvo za organizovani kriminal, i upitao „gde je 500 miliona dolara iz preduzeća Jugoimport SDPR za poslednjih 10 godina“.

Milovanović je naveo i da „Narodna stranka garantuje da će se to dogoditi“.

Prema njegovim rečima, to mora da se uradi i da se vidi gde je novac i šta se dogodilo sa ’Krušikom’.

„Lično sam protiv privatizacije, a ako do nje dođe, ko će da kupi fabriku koja je u minusu, da kažemo, 100 miliona evra, jer niko ne zna koliko je tačno ’Krušik’ u minusu“, rekao je Milovanović.

Milovanović, koji je radio u Jugoimportu SDPR, rekao je „da je na računima tog preduzeća 2012. bilo 150 miliona dolara“.

Naveo je tada „bili su ugovoreni poslovi za 600 miliona dolara, od kojih bi SDPR-u pripalo 100 miliona dolara“.

Dodao je se to preduzeće „2019. zadužilo za 200 miliona evra emitovanjem hartija od vrednosti da bi se pokrili dugovi komercijalnim bankama“.

„To znači da je u opticaju pola milijarde dolara za deset godina u SDPR-u. Gde su te pare“, upitao je Milovanović.

Naveo da su „svi resursi SDPR-a u vreme izborne kampanje u službi SNS-a“, i dodao da se „100 vozila tog preduzeća koristi za kampanju SNS-a“.

„Namenska industrija je postala profitabilna za privatne trgovce, a državni Jugoimport SDPR je sveden na logistiku za privatne trgovce oružjem i baza za kadrove SNS-a“, rekao je Milovanović.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.