Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Ministarstvo: Građani da se jave policiji ukoliko im stižu pozivi za glasanje za nepoznate osobe - | K-013 Portal

Ministarstvo: Građani da se jave policiji ukoliko im stižu pozivi za glasanje za nepoznate osobe

mup, pozivi za glasanje

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave danas je pozvalo građane na čije adrese pred izbore 3. aprila stižu pozivi za glasanje za njima nepoznate ili umrle osobe da se jave MUP-u.

Povodom navoda Posmatračke misije Centra za istraživanje, transparentnost i odgovornost (CRTA) o tim pozivima, Ministarstvo uprave je navelo da vlasnici nepokretnosti mogu od MUP-a da traže proveru, odnosno podatke o osobama prijavljenim na njihovoj adresi.

MUP vodi evidenciju o prebivalištu građana, a Jedinstveni birački spisak se ažurira na osnovu toga, navodi Ministarstvo uprave.

"Još jednom pozivamo sve građane da provere svoje podatke u Jedinstvenom biračkom spisku na zvaničnoj internet stranici Ministarstva ili da se obrate jedinicama lokalne samouprave ukoliko je potrebno dopuniti ili izmeniti neke od njihovih ličnih podataka", piše u saopštenju.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS