Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Narodna banka Srbije troši MILIONE evra na SIJALICE, putovanja... - | K-013 Portal

Narodna banka Srbije troši MILIONE evra na SIJALICE, putovanja...

narodna banka srbije, javne nabavke

Pokret “1 od 5 miliona” saopštio je da u planu javnih nabavki Narodne banke Srbije (NBS) za 2020. godinu “stoje neverovatne stavke i vrtoglavi novčani iznosi”.

Taj pokret optužio je guvernerku NBS Jorgovanku Tabaković da “troši stotine miliona dinara narodnih para na nameštaj, sijalice, tepihe, avio karte i hotelski smeštaj”.

U planu NBS je nabavka i ugradnja novih svetiljki u iznosu od 11 miliona dinara, zamena svetiljki u hodnicima savremenim svetiljkama od 45 miliona dinara, i kancelarijskih svetiljki od čak 70 miliona dinara, naveo je taj pokret.

“Dakle, za nove lampe ukupno 126 miliona dinara, ili preko milion evra. Zatim, za nameštaj za odmarališta deset miliona dinara, ugostiteljski nameštaj deset miliona, a za ugostiteljsku opremu 20 miliona dinara”, navedeno je u saopštenju povodom javnih nabavki NBS.

Za nove tepihe planirano je da bude izdvojeno osam miliona, za bojlere u Nemanjinoj 17 oko 4,5 miliona, za sredstva za ličnu higijenu čak 17,6 miliona dinara, a za “papire razne” 20 miliona dinara, dodali su u saopštenju iz Pokreta “1 od 5 miliona”.

Iz Pokreta „1 od 5 miliona“ naveli su da se među troškovima u Planu javnih nabavki našao i avio prevoz i hotelski smeštaj u inostranstvu, za šta se troši 60 miliona dinara, ili kako su dodali, pola miliona evra narodnih para, i sve to u vreme pandemije koronavirusa.

(Beta)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.