Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Narodna stranka podnela krivičnu prijavu protiv Lončara - | K-013 Portal

Narodna stranka podnela krivičnu prijavu protiv Lončara

Narodna stranka podnela krivičnu prijavu protiv Lončara

Narodna stranka podnela je krivičnu prijavu protiv ministra zdravlja Zlatibora Lončara zbog krivičnog dela izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti, saopštila je danas ova stranka.

„Zlatibor Lončar, čovek koji je javnu prepoznatljivost stekao kao stažista zemunskog klana, gde se bavio kako njihovim, tako i zdravljem njihovih žrtava, izjavio je da ‘gleda da nema’ Crnogoraca u srpskom zdravstvu“, navedeno je u saopštenju.

Narodna stranka je ocenila da se Lončar, na taj način, smišljeno i direktno uključio u kampanju Mila Đukanovića da unese razdor među građane Crne Gore koji s „veličanstvenom upornošću i mirom“ već nedeljama brane svoje svetinje i pravo na slobodu veroispovesti.

„Ovo je razlog za veliku zabrinutost i u Srbiji, jer režim maliciozno stvara opasne razlike tamo gde ih nema među građanima naše zemlje. Traženje neprijatelja među nama, kad ponestane spoljnih, tradicionalna je disciplina Aleksandra Vučića i njegove bande još iz radikalskih dana“, piše u saopštenju.

Zavirivanje u rodoslov srpskih lekara i opredeljenje da zdravstveni sistem Srbije pročisti po nacionalnom i jezičkom ključu nesumnjivo zaslužuje krivično gonjenje, istakla je Narodna stranka.

Narodna stranka je konstatovala da je „stanje u srpskom zdravstvu je svakim danom sve tragičnije – odlazak lekara i medicinskog osoblja, njihove mizerne plate, oronule i neopremljene bolnice, višemesečno čekanje na specijalističke preglede, nepripremljenost za borbu protiv opasnih virusa, tek su neki od aktuelnih problema“.

U saopštenju se dodaje da se ništa od toga ne može promeniti nabolje sve dok na se na čelu zdravstvenog sistema Srbije nalazi „korumpirani mediokritet koji izaziva nespokojstvo i osećaj srama“.

„Ludilo u koje Srbiju uvlači Aleksandar Vučić mora da se obustavi dok ne bude kasno. Zato bojkot Lončareve čistke u srpskom zdravstvu, zato bojkot medija koje režim koristi da svađa građane Srbije, zato bojkot lažnih izbora“, zaključeno je u saopštenju Narodne stranke.

(Danas)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.