Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Nikezić: Ružno je da obmanjujete narod da je prefarbani avion Er Srbije nov - | K-013 Portal

Nikezić: Ružno je da obmanjujete narod da je prefarbani avion Er Srbije nov

dusan nikezic, avion nikola tesla, tomislav momirovic

Predsednik Resornog odbora za privredu i finansije Stranke slobode i pravde (SSP) Dušan Nikezić izjavio je danas da ministar gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović obmanjuje gradjane da je avion "Er Srbije" nov iako je on proizveden 2008. godine i samo je prefarban.

"Lepo je, i sasvim dovoljno, što avion nosi lik Nikole Tesle, a ružno i nepotrebno da obmanjujete narod kako se radi o novom avionu", naveo je Nikezić u pisanoj izjavi.

Nikezić je dodao da su na isti način gradjani obmanjivani "da dil sa Etihadom podrazumeva kupovinu novih Erbasovih aviona, veliko ulaganje "Etihada", profitabilno poslovanje i zapošljavanje novih pilota".

"Ispostavilo se da nova kompanija od 'Etihada' iznajmljuje polovne prefarbane avione, od 'Etihada' pozajmljuje pare sa kamatom od 7,64 odsto i provizijom od 6,55 osto, iznajmljuje 'Etihadove' slotove, plaća 'Etihadove' pilote četiri puta više od naših, pa će Srbiju, subvencije, troškovi 'Etihada', državne garancije, poslovni gubici i novi dugovi, na kraju, koštati preko milijardu evra", rekao je Nikezić poručujući Momiroviću da će jednog dana morati da se objasni gradjanima gde je otišao toliki novac.

Ranije danas zvaničnici, medju kojima je bila premijerka Ana Brnabić, ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri i drugi, ispratili su, kako je rečeno novi avion "erbas A330-200", sa likom Nikole Tesle na let do Njujorka.

(Beta)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.