Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Novi DSS: Udar na Poštansku štedionicu je udar na Srbiju - | K-013 Portal

Novi DSS: Udar na Poštansku štedionicu je udar na Srbiju

novi dss, kosovska policija, postanska stedionica

Nova Demokratska stranka Srbije (Novi DSS) saopštila je danas da je upad kosovske policije u ekspoziture Banke Poštanske štedionice na severu Kosova i Metohije nastavak terora kosovskog premijera Aljbina Kurtija koji se mesecima sprovodi uz prećutnu dozvolu Zapada i bez ozbiljnije reakcije vlasti u Srbiji.

„Zahtevamo od države Srbije hitne mere kako bi zaštitila građane i sopstvenu imovinu. Tražimo da se preispitaju svi dosadašnji dogovori sa kosovskim separatistima pod okriljem EU i da se prekinu dalji sve dok oni sprovode jednostrane odluke o temama o kojima se pregovara u Briselu“, poručio je Novi DSS.

Ta stranka je navela da je „očigledno da je kosovska politika vlasti doživela slom i da je potrebna njena temeljna promena u čijem središtu će biti Ustav Srbije i Rezolucija 1244 a ne Briselski i Francusko-nemački sporazum“.

Kako je Nova DSS istakla, „udar na Poštansku štedionicu je udar na državu Srbiju jer je Poštanska štedionica državna banka koja posluje na severu Kosova poštujući zakone Republike Srbije i odluke Narodne banke Srbije“.

„Ovo je ujedno udar i na Srbe koji preko ove banke primaju zarade, penzije i sve druga primanja koja im po zakonu pripadaju, kao i na lokalnu privredu kojoj je ova banka značajna podrška“, ocenila je ta stranka.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.