Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website NUNS: Premijerka grubo prekršila pravila ponašanja državnih funkcionera prema medijima - | K-013 Portal

NUNS: Premijerka grubo prekršila pravila ponašanja državnih funkcionera prema medijima

NUNS: Premijerka grubo prekršila pravila ponašanja državnih funkcionera prema medijima

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) protestovalo je danas zbog ponašanja premijerke Ane Brnabić prema profesionalnim i objektivnim medijima u Srbiji, odnosno zbog toga što je optužila televiziju N1 da je politička stranka.

NUNS je u saopštenju podsetio da je premijerka rekla da od svih političkih stranaka koje su opoziciono nastrojene i koje se ne slažu sa vladajućom koalicijom najbolju kampanju vodi Televizija N1 i da ona smatra da je N1 postala politička stranka.

„NUNS ocenjuje da je tom izjavom premijerka grubo prekršila sva civilizovana, kulturna i demokratska pravila ponašanja državnih funkcionera prema medijima. Takav pokušaj diskvalifikacije uglednog i profesionalnog medija zapravo je nastavak kontinuirane a sada već i potpuno otvorene neprijateljske kampanje aktuelne vlasti prema objektivnom, kritičkom i nepotkupljivom novinarstvu“, navelo je to novinarsko udruženje.

Premijerka je to izjavila komentarišući aktuelni problem u vezi sa prestankom emitovanja programa N1, Nova i Sportklub u kablovskim mrežama kojima direktno i indirektno upravlja državna kompanija Telekom Srbija.

(Beta, foto: N1)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.